Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff period för alpinlandslaget: "jag vet att de kan bättre"

/
  • Frida Hansdotter ska försvara sin förstaplats från Flachau förra året i en intensiv tävlingsperiod för de alpina åkarna.

Det är intensiva veckor som gäller för de alpina åkarna nu.

Annons

Med start i dag, tisdag, kör damerna slalom i Flachau där även fartåkaren Kajsa Kling befinner sig och är under förberedelse inför söndagens storslalom. Damernas tävlingar under kommande helg skulle ha gått i Ofterschwang men flyttades till Flachau. Det körs slalomtävling igen på fredag där Frida Hansdotter ska försvara segern från förra året.

Samtidigt befinner sig herrarna i Wengen där dagens störtloppsträning blev inställd på grund av vädret, denna gång på grund av snöfall och dålig sikt.

Efter en minst sagt tuff helg i Adelboden den gångna helgen, där André Myhrer blev bäste svensk på 20:e plats, satsar nu herrlaget på att prestera betydligt bättre.

– De visar på bitvis bra åkning i Adelboden, men jag vet att de kan bättre. De som är i toppen de riskerar mer i sin åkning, något som våra killar också måste göra, säger herrtränaren Heinzpeter Platter, på skidor.com.

Sammanlagt körs det sex tävlingar den här veckan i världscupen. Nästa vecka bär det av till Cortina där damerna kör störtlopp och Super G och Kitzbuhel där herrarna kör klassiskt störtlopp, Super G och kombination. Och så fortsätter det hela januari, med fortsatta tävlingar i Garmisch Partenkirchen, Maribor och Jeongseon (Korea).

I Flachau startar en världscupsdebutant: Hanna Westman från Vångaberg som bara haft topp 5-placeringar på de nio FIS-tävlingar hon deltagit i. För Frida Hansdotter innebär slalomen i Flachau en möjlighet att bättra på den tredjeplats hon har i totala världscupen och även ledningen hon fortfarande håller i slalomcupen.

Så här ser truppen ut i veckans världscuptävlingar:

Damer Flachau, slalom 15 januari, storslalom 17 januari

Kajsa Kling, Åre SLK, enbart storslalom

Frida Hansdotter, Norbergs SK

Maria Pietilä Holmner, UHSK Umeå SK

Hanna Westman, Vångabergets SLK

Emelie Wikström, IFK Sävsjö, ev. storslalomstart bestäms torsdag

Anna Swenn Larsson, Rättviks SLK, ev. storslalomstart bestäms torsdag

Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK, enbart slalom

Herrar Wengen, slalom 17 januari

André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina

Axel Bäck, Saltsjöbadens SLK

Mattias Hargin, Huddinge SK

Anton Lahdenperä, Gällivare SK

Markus Larsson, Karlstad SLK

Jens Byggmark, Tärna IK Fjällvinden

Mer läsning

Annons