Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Hillgren och Lucky Guess på tionde plats i Ponny-SM

Det blev placering för gästrikehoppet Anna Hillgren och Lucky Guess, Gävle ponnyklubb, i svenska mästerskapen. De slutade tia. – Jag är nöjd med helgen, vi har ju bara tävlat i ett SM förut, sa Anna med ett brett leende.

Annons

De rev översta bommen på två av hindren i finalen som liksom lördagens Kval 2 gick i Medelsvår A, vilket betydde åtta fel.

– På första hindret, stigsprång, gick han utmärkt. På tvåan, räcke, det första nedslaget, han nuddade knappt, vi hade typ landat när bommen åkte ner. På båda oxrarna trean och fyran gick han bra. Femman, räcket, kom han lite nära på, men vi klarade det. Sexan, 3–kombinationen, gick det rätt så bra, men den var ganska svår, oxer–räcke–oxer (2 respektive 1 galoppsprång). Linjen 7–8–9, trippel – vattenmatta med räcke – oxer, gick det bra. Tian, 2–kombinationen, räcke – räcke, där en stor del av ekipagen rev, kom vi bra in och rev ut. Jag vet inte varför han rev. Han var nog trött också, det var en ganska lång bana. Den avslutades med elfte hindret, oxer, det gick jättebra.

– Efter första rivningen; att försöka hålla tempot, hålla galoppen – få den större och rundare. Många fick tidsfel, jag ville inte ha nåt sånt onödigt. Andra rivningen vet jag inte vad den berodde på. De flesta hade rivit insprånget A, Jag såg till att vi kom in med bra galopp, men vi kom in ganska kort så vi fick öka emellan A och B.

– Nej, jag vet inte varför.

– Han har gått bra hela helgen, så jag ska inte vara missnöjd. Vi har ju bara hoppat ett SM tidigare, 2006 i Hamre. Det här var det första som vi har fullföljt – vi till och med tog placering och fick pris. Det är en sån stor skillnad på banorna i SM och i andra tävlingar, här är allt maxat.

– Han ska få vila nu ett tag, jag har inte anmält oss till nån tävling, han ska få ta det lugnt bara.

FOTNOT: Det var just de tre medaljörerna som inbördes i en försvårad omhoppning fick göra upp om SM–medaljernas valörer. Allra sista startande Clara Hornbek, Malmö, på Celtic Ash, vann på fyra fel för ett ner och slog närmast regerande svenska mästarinnan Isabelle Karlsson, Uddevalla, på Snow Flake med 26 hundradels sekunder på sina fyra fel. Fredric Kamensky, Hamre, tog bronset med Munsboro Snowstorm på åtta fel för två rivningar.

BENGT CARLSSON

Mer läsning

Annons