Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika vann helt överlägset i Norge

/
  • Annika Löfström vann Olaf Skoglunds Minneslöp för andra året på raken.

Åtta mil på rullskidor är något som Annika Löfström gillar.
Hon försvarade segern från ifjol i det norska Olaf Skoglunds Minneslöp. Segermarginalen blev nästan fem minuter.

Annons

Årsundatjejen kunde höja armarna när hon gled över mållinjen som ohotad etta. Ett perfekt disponerat lopp gav segern och till slut lade hon minut efter minut till resten av startfältet.

Annika kör nu för Team Exspirit och till slut van hon 4,50 före lagkamraten Serina Boner och mer än sju minuter före trean på prispallen. Då förstår man hur överlägsen hon var.

Då ska man också komma ihåg att även omstartfältet i damernas elitklass inte var det största så var det väldigt starka åkare som ställde upp.

Ett pressmeddelande säger att Astrid Öyre Slind och Tuva Toftdahl Staver som är kan det här med rullskidåkning var tio minuter efter. Masako Ishida var nästan en kvart efter som sexa.

Annika vann det här loppet förra året också.

I herrklassen blev det betydligt jämnare. Det slutade med en spurtduell där Simen Östensen vann tätt före Daniel Richardsson. Till slut skiljde bara en sekund efter 80 kilometer rullande.

Även Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen var med in i det sista men kom till slut trea åtta sekunder efter segraren. Jimmie Johnsson var andre svensk som elva 1,20 bakom segraren och Jerry Ahrlin var 15:e man.

Mer läsning

Annons