Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen tävling för HSK:are

Tre inställda tävlingar på hemmabanan har gjort det svårt för Hagaströms skrinnare att tävla under julhelgen.
Turligt nog anordnade Dala Active Skaters en tävling på Lugnets bandybana under trettonhelgen.

Annons

Nog syns det att det saknas isvana och tempo, men bra väder och en svag vind gjorde att det var några av skrinnarna som presterade bra tider.

Mest nöjd var nog Emil Jeppsson som körde sitt första 3000 m lopp och gjorde 5,23, 37. Loppet var en bra genomkörare inför tävlingen i Heerenveen om tre veckor där Emil kommer att köra 3000 m. Jesper Holmberg är en stark sprinter och han körde snabbast på 500 m med 46,98. PÅ 300 m åkte Disa Arnell fort och gjorde en så bra tid som 36,97.

Anna Andersson gjorde ett bra lopp på 1000 m, 1,38,92 och hon kommer trots att hon inte fått så mycket istid att köra allround SM om tre veckor i Göteborg så hon var tacksam att det blev en tävling i Falun.

Henrik Bomark gjorde också ett bra 1000 m lopp, trots att han var mycket trött på slutet höll han ihop och gjorde 1,44,65, vilket inte är långt från hans personliga rekord på sträckan.

Moa Fundell har svårt att hitta farten och tempot i åkningen och hon var inte alls nöjd med sitt resultat varken på 500 m eller 1000 m.

– Jag har ingen tävlingsfart och blir alldeles för passiv i åkningen, jag hoppas jag får till det till USM om två veckor, kommenterade Moa sin insats.

I den yngre tjejklassen var det Julia Lyxell som var snabbast med 1,57,22 strax före Tova Karlsson 1,58,61.

Mer läsning

Annons