Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandy/Juniorelit: SAIK-vändning modell rejäl

Annons

SAIK stod för en mäktig vändning i bortamatchen mot Västerås. Underläge med 6-2 vändes till seger med 8-7 efter att man på sju minuter gjorde fyra raka mål. En viktig seger både poängmässigt och för moralen.

I fredags föll man borta mot Hammarby med 6-3 efter en mindre bra insats. Därför var matchen mot Västerås viktig för att dels för att studsa tillbaka och att inte tappa kontakt med serietvåan Villa. Och det började bra med en 2-0 ledning som dock åts upp innan halvtid. Sen hände något i inledningen av andra halvlek där Västerås gick på i ullstrumporna ordentligt och skaffade sig en säker 6-2 ledning. Då vaknade man till igen i SAIK och under loppet av sju minuter så hade man tagit sig i kapp. Men svängningarna var inte slut där. Hemmalaget gjorde 7-6 innan Joel Engström klev in i bilden och via en hörna och ett spelmål, såg till att båda poängen hamnade i Sandviken. Tränare Anders Rooth sammanfattar matchen:

– Vi är stundtals energilösa tycker jag. Vi slarvar med avsluten och får jobbiga omställningar på oss. Sen gör vi lite taktiska förändringar i slutet och satsar väl allt på ett kort mer eller mindre och det lyckas. En moralisk seger.

Mer läsning

Annons