Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsbacka vann gränsderbyt mot Söderfors

En stark öppning borta på Bruksvallen mot Söderfors bäddade också för seger i gränsderbyt. En bättre inställning hos gästerna gav också en uddamålsseger med siffrorna 4–-5.

Annons

– Ja, i dag hade vi verkligen rätt tändning i laget. Segern satt verkligen bra efter tre förluster, sa Forsbackas chefstränare Michael Daleving efter matchen.

Nu kunde också Forsbacka utnyttja ett övertag i första halvlek. Här stod inte hemmalirarna att känna igen.

– Nej, vi började väldigt dåligt och därtill bjöd vi på ett par mål, sa en besviken Patrik Ekvall tränare för hemmalaget.

Ekvall kunde heller inte riktigt förklara den svaga öppningen. Laget var ju tidigare obesegrat i seriespelet.

– Vi visste ju att Forsbacka har ett bra lag. Men när vi öppnar så här svagt då gjorde vi ju också det lätt för våra gäster, sa Ekvall, som nu får komma igen efter den lite oväntade förlusten.- Jag tycker att vi ändå vann ganska rättvist, även om vi var hårt pressade den sista kvarten.

– Vår målvakt Jimmie Eskilsson har stor del i den segern. Jag vill också berömma Tobias Lindberg lite extra, sa Daleving.

Med 4–2 i ryggen kom Forsbacka in till spel i andra halvlek. Redan i upptakten av andra halvlek satte gästerna också sitt femte mål.

Men sedan vaknade hemmagrabbarna och var nära att komma ikapp. En missad straff i slutskedet av matchen satte dock stopp för Söderfors poängfunderingar.

– Vi får komma igen i nästa omgång och se till att vinna borta mot Linghed, sa Ekvall.

För Forsbacka väntar Linghed i nästa omgång.

Mer läsning

Annons