Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

J20: Fritiofs fyrling fixade SAIK-segern

Annons

SAIK tog två viktiga poäng när man på hemmaplan besegrade Hammarby med 7-4. Norske Fritiof Hagberg hade en alldeles lysande dag och gjorde fyra av målen. Det här var lagets första match sedan den 20 december och tränare Magnus Edlund var nöjd med att komma i gång igen och att det blev seger.

– Det är en jättejämn serie så att vinna hemmamatcherna är av stor betydelse och jag var lite orolig då vi inte spelat match på länge. Men vi löser det bra tycker jag.

Men Hammarby gav hårt motstånd och med en hög press satte man allt som oftast SAIK på tuffa prov. Efter en målmässigt jämn första halvlek som slutade 2-1, så hemmalaget ett ryck i inledningen av andra halvlek till 4-1 där Hagberg var målskytten båda gångerna. Men Hammarby slutade inte att kämpa för det och tvingade SAIK till att ta en timeout för att få ordning på styrkorna.

– Kände att vi behövde den då vi började slarva med uppspelen och uppträdde lite stirrigt. Hammarbys största styrka som lag är att dom aldrig ger upp. Efter timeouten så känns det ändå som vi har kontrollen matchen ut och 7-4 är väl alldeles lagom marginal, säger Magnus.

Thomas Forsberg

Mer läsning

Annons