Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juniorbandy: Skön revansch för SAIK i Småland

Annons

SAIK reste sig efter brakförlusten mot Vetlanda på lördagen och Smålandsturnén fick ett bra avslut när man besegrade Nässjö med 6–3 på söndagseftermiddagen. Joel Engström gjorde tre av målen.

– Vi försvarar oss på ett mycket bättre sätt vilket grundlägger den här segern och den var viktig, inte minst för självförtroendet, säger tränare Magnus Edlund.

SAIK skaffade sig ett rejält grepp om matchen och var ett tag i ledning med 3–0. Nässjö kämpade sig dock tillbaka och i andra halvlek var man tätt efter i målprotokollet. SAIK missade även en straff vid ställningen 4–3. Nu gjorde det inte så mycket då man lite senare punkterade matchen med 5–3.

– Vi har haft lite oflyt med straffar i viktiga lägen på slutet men jag kände ändå att vi på något vis skulle greja det, säger Magnus.

Slutet på matchen blev grinigt och det delades ut tre matchstraff. Något som inte hade behövts om domarna hade hållit nivån, anser Magnus.

– Den var väldigt upp och ner i bedömningsnivån så det var inte konstigt att det blev tjafs på slutet. Men vi klarade av det skapligt bra ändå.

Thomas Forsberg

Mer läsning

Annons