Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-systrarna ute efter att ta tillbaka VM-guldet

/
  • Så här vill vi se Sveriges bandytjejer under VM i USA som avgörs under veckoslutet. SAIK:s Camilla Andersson (nr 8) är uttagen i laget tillsamans med sin syster Malin för att försöka vinna tillbaka guldet som Ryssland tog för två år sedan.

Ett häftigt VM är på gång för SAIK-systrarna Camilla och Malin Andersson.
De svenska bandytjejerna ska ta tillbaka guldet som Ryssland vann för två år sedan – och det ska ske i USA.
– Vi har sett fram emot det här länge nu och visst pirrar det lite, säger Camilla dagen innan avresan.

Annons

Hela truppen samlades under måndagen i Uppsala för lite teori och genomgång inför det som komma ska. Turneringen startar på torsdag och avslutas på söndag då finalen spelas. Förhoppningsvis med ett svensk lag på andra sidan.

– Det är guld som gäller. Det är hela gruppen eniga om. Vi förlorade mot Ryssland i finalen i Finland för två år sedan och det var bittert. Nu ska vi göra allt för att ta tillbaka VM-titeln, förklarar Camilla.

Sverige är också favoriter och har fått ihop en bra trupp som åker till Roseville i USA. Här spelades också VM för herrar 1995 och damerna var på plats 2006. det ligger i Ramsey County i delstaten Minnesota och är USA:s bandyfäste.

– Det ska bli jättehäftigt och spännande att det går i just USA den här gången. Det här är mitt tredje VM och de andra två har varit i Ryssland och i Finland. Vi har tittar på lite bilder hur arenan ser ut men så mycket mer vet vi egentligen inte, säger SAIK-tjejen som var med och vann VM-guld 2012 och då ett silver för två år sedan.

2010 debuterade syrran Malin för landslaget och var även med 2012 innan hon blev skadad precis innan VM för två år sedan. Nu är de två SAIK:s representanter i blågult.

– Det är riktigt skönt att hon är med igen, säger Camilla med ett skratt.

Förberedelserna har varit riktigt bra. Ett läger för två veckor sedan i Västerås gjorde att formen slipades och laget trimmades ihop. Det spelades även en match mot ett P16-lag.

– Perfekt med lite fart och hårdhet innan vi ska iväg på ett VM. Nu är förväntningarna stora och alla ser fram emot där här väldigt mycket.

Det blir ett intensivt VM med två matcher om dagen. Sverige inleder på torsdag med att möta Norge och USA. På fredagen är det dags för Kanada och Kina medan lördagens motståndare är Finland och Ryssland. På söndag är det först semifinaler och sedan kommer finalen.

– Där ska vi förhoppningsvis vara med och ta tillbaka det där guldet, säger Camilla bestämt.

Mer läsning

Annons