Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK vann – till slut

Annons

SAIK så ut att gå mot en klar seger mot Västerås. Ledning med 7–3 i den 84:e minuten. Men det blev riktigt spännande innan det var slut. Gästerna gjorde tre raka mål och det var nervöst på slutet. Men SAIK klarade upp det och segern skrevs till 7–6.

Tränare Magnus Edlund sammanfattar:

– Hade det varit fem minuter till så vet tusan om vi hade lyckats få med någon poäng, så vi är väldigt glada över att vi klarade upp det.

SAIK som kom till spel med tre av dom fyra nyblivna europamästarna, förde matchen till stora delar men hade till en början svårt att luckra upp ett tätt VSK-försvar. I andra halvlek så öppnade det upp sig mer och SAIK kunde också göra ett målmässigt ryck när man gick från 4–3 till 7–3 på tio minuter. Ett ryck som borde ha avgjort matchen men Västerås tilläts alltså komma tillbaka.

– Ja, det blir lite av kaos i butiken och vi börjar göra svåra saker. Det är konstigt att vi tappar så här på slutet för det är liksom då vi vill vara som starkast men i flera matcher nu så har det blivit precis tvärtom. Det är något vi får snacka ihop oss om och kika på varför det blir så, menar Edlund och fortsätter:

– Sen hade vi ju flera spelare som har varit i gång i helgen så att det kanske satt lite i benen på dom också. Vi är i alla fall nöjda med två poäng.

Thomas Forsberg

Mer läsning

Annons