Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för ungdomsbandyn i Knatten Cup

I helgen genomfördes Knatten Cup i Sandviken. En turnering för lag i P11 och P12. Cupen är uppkommen efter en av SAIKs stora, Lars ”Knatten” Olsson.

Annons

När cupen startade vet man inte riktigt men någonstans i tidigt -80 tal lär Åke Björkman ha dragit ihop några lag i liten skala.

I årets upplaga hade man lockat 32 lag. Det fanns lbland annat lag från Haparanda, Umedalen och Åby/Tjureda från Växjö. Dessutom var SAIK:s flicklag -00-02 med.

Efter gruppspel med fyra lag i varje grupp under fredag och lördag spelades det slutspel på söndagen. I Pojkar -04 vann GT76 från Gubbängen i Stockholm över Västerås SK Vit med 8–0. Bronset gick till Västerås Grön som vann med 3–2 mot Tillberga. I den äldsta klassen födda -03 segrade Bollnäs GIF mot Sirius IK Blå med 5–1. Här fick Sirius IK Svart bronset efter seger mot Västerås SK Vit med 5–4.

Spindeln i nätet är SAIK:s Håkan Larsson och han har arbetat hårt med cupen en längre tid.

– Ja men det är många som gjort det och det har varit en suverän helg med över 460 barn som spelat. Vi har en suverän stab med ideella krafter och ett otroligt bra samarbete med mat, boende med mera och det är jätteviktigt för att det ska fungera med så många deltagare, säger Håkan.

Boendet var förlagt till intilliggande Jernvallsskolan och gamla nedlagda Olsbacka Skola och med de förutsättningarna kunde alla vara kvar i området.

– Det är fantastiska förutsättningar här och det var ju dessutom 175 konståkare och en seniorcup i fotboll samtidigt. Det enda som blev lite panikartat var domarna menade Håkan.

De 40 tal-domare som dömde på cupen blev reducerat med 16 man då såväl U17- och U19-landslag från både Sverige, Norge och Finland plockade spelare av de tilltänkta domarna. Dessutom så fick två juniorer följa med på Kinaresan.

– Det löste sig ändå men medelåldern höjdes avsevärt för domarna, flinade Håkan som själv fick döma några matcher.

Hur populär cupen är bevisades redan på söndagen då några lag redan ville anmäla sig till nästa år.

Mer läsning

Annons