Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

World Cup i Sandviken på väg att ta form

World Cup är någonting att se fram emot den 8-11 oktober.
För sjunde gången i rad är det Sandviken som står som värd för arrangemanget. 14 lag är klara för spel – två wild cards återstår att dela ut.

Annons

– Vi är otroligt glada att de fjorton främsta lagen i världen kommer att delta i årets turnering. Att återigen ha fyra nationers mästarlag representerade känns väldigt roligt. Sandvikenborna kan se fram emot bandy av yttersta världsklass under fyra dagar i Göransson Arena, säger Peter Larson i SAIK Bandys styrelse i ett pressmeddelande.

Åtta svenska lag finns på plats där hemmafavoriten SAIK förstås är en utmanare till titeln. Svenska mästarna Västerås vill säkert också ha ett finger med i spelet.

Men det största hotet kanske kommer från öster. Jenisej, Dynamo Moskva, Neftjanik Bajkal Energy är de ryska lagen som är med. Jenisej van mästerskapet på hemmaplan och har ett starkt lag även om Christoffer Edlund nu lämnat och flyttat hem till SAIK igen.

I Neftjanik återfinns förra SAIK-spelarna Joel Othén och Erik Säfström.

Totalt är det 16 lag som fins på plats i Sandviken. Kvar att tillsätta är Internationella bandyförbundets wild card-platser. Så snart de lagen är klara så kommer spelschemat att färdigställas och presenteras.

Biljetter till arrangemanget är nu släppta.

Mer läsning

Annons