Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätt som en plätt med Easy-Basket – 30 lag spelade i Nynäshallen

/

Under lördagen arrangerade KFUM Gävle en basketturnering i Nynäshallen i Gävle. Ett 30-tal lag från Mellansverige deltog i turneringen som spelas för barn mellan 7–11 år.

Annons

Easy basket är namnet på det uppmärksammade koncept som basketförbundet har implementerat sedan några år och som gett sporten ett uppsving.

– I Gävle har sporten, från att vara nästan ingenting, växt till att vi idag bara i vår förening har mellan 150 och 200 ungdomar säger Bert-Ola Dahlgren i KFUM Gävle som har varit med under denna utveckling.

Förutom KFUM spelas det även basket i Rapatac samt att IK Sätra har startat med ett par ungdomslag.

– Vi har idag tre aktiva basketklubbar i Gävle och det var längesedan, fortsätter Dahlgren. Basket är en världssport med över 200 medlemsländer i världen men den har haft svårt att få fotfäste i Sverige

Vad är det som är så bra med Easy Basket?

Reglerna är anpassade efter barnen vilket gör att spelarna blir mer delaktiga och på så sätt blir det roligare för alla. Dessutom räknas inga poäng och det finns inga serietabeller som stressar ledare till att toppa för att vinna matcher.

I stället för en serie som spelas på traditionellt sätt arrangeras Easy- Basket sammandrag vid olika tillfällen där man själv väljer hur ofta man vill vara med. Detta gör att det blir lättare att delta i flera idrotter samt att man inte tvingas binda upp sig för match varje helg om man inte vill!

– En annan sak som är slående är att tjejer och killar ofta spelar tillsammans på ett helt naturligt sätt, både mot varandra och med varandra. Detta är helt naturligt hos oss säger Bert-Ola Dahlgren och i princip alla lag hos KFUM Gävle har mixade träningar även i våra äldre lag i klubben

Under dagen i Gävle spelades ett 30-tal matcher, tre stycken åt gången, tvärs över planen Full fart på läktaren och bara glada miner och garanterat många barn som sover gott sedan.

Mer läsning

Annons