Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo baskets P16 fjärde bäst i Sverige

I helgen spelade Ockelbos P16-lag slutspel i riksmästerskapen.
Trots två förluster kan nu laget titulera sig som fjärde bäst i Sverige.
– Fantastiskt att en liten klubb som Ockelbo kan vara med och slåss, säger tränaren Johan Stark.

Annons

Det var genom en bragdmatch i mitten på mars som Ockelbos P16 lyckades kvalificera sig till helgens spel i final four. Laget mötte då Stockholmspolisen och förutsättningarna för att ta sig vidare var tuffa. Ockelbo var tvunget att vinna med 17 poäng.

Trots ett tidigt 4–11-underläge lyckades Ockelbo vända och vinna med förkrossande 91–68.

Därmed var laget kvalificerat för semifinalspel i sin klass.

– Det var helt sjukt egentligen. Efter underläget började allt stämma. Det är den bästa match vi någonsin har spelat, säger Johan Stark, som tränat laget i tio år.

I lördagens semifinal ställdes Ockelbo mot Fryshuset. Där gick storklubben från Stockholm segrandes med 92–62.

– Det var häftigt att möta dem. De har fem landslagsspelare i första femman och flera av dom är över 1.95.

Fryshuset tog sedan hem finalen mot Mölndal. I bronsmatchen matchades Ockelbo mot Östersund. Efter en jämn förstaperiod ökade Östersund i den andra, gick ifrån och kunde till slut vinna med 77–57.

– Där hade vi förhoppningar om att vinna. Men det är ändå fantastiskt att en så liten klubb som Ockelbo är fyra i Sverige.

Mest framträdande i Ockelbo var guarden Edvin Stark, som efter sina starka insatser dessutom blev invald i all-starlaget.

Den kvicke spelfördelaren, som spelar i U16-landslaget, snittade 28 poäng per match under helgen trots hård uppvaktning.

I laget finns fem spelare födda 99. Samtliga går nu vidare till andra lag – de flesta till basketgymnasiet i Norrköping.

– Fast vi inte har något seniorlag längre så kan vi fortfarande ta fram bra spelare. Vi har en bra kvalitet på ungdomslagen. Förhoppningsvis har vi inspirerat andra nu. Framgång föder framgång, säger Johan Stark.

Mer läsning

Annons