Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo Bylund vann matchen med 152–82

Det blev som valberedningen ville. Bo Bylund tar över som ny ordförande i Brynäs efter Christer Sundin. Men det blev ett dramatiskt årsmöte som krävde en sluten omröstning innan den nye ordföranden kunde utses. – Jag är hedrad över att få uppdraget, sa Bo Bylund som vann omröstningen med siffrorna 152–82 mot Jan Reander.

Annons

Brynäs årsmöte blev det mest välbesökta och definitivt det mest dramatiska på många, många år. Precis som Sporten förutspått under den senaste veckan fick Bo Bylund, som valberedningen hade föreslagit som kandidat till ny ordförande, konkurrens av den tidigare styrelsemedlemmen Jan Reander.

Hans Sträng, som tidigare inte velat uttala sig i media, föreslog Reander och det krävdes en sluten omröstning innan årsmötets 238 röstberättigade medlemmar kunde utse Bo Bylund till ny ordförande med siffrorna 152 för Bylund och 82 för Reander. Tre medlemmar röstade blankt och en avstod från att rösta.

– Jag förstod att det skulle bli en annan kandidat utöver mig och jag har inget att säga om det. En idrottsförening är en demokratisk förening, men den stora majoriteten gick på valberedningens förslag, sa Bo Bylund som förstås var nöjd med utfallet.

– Det känns otroligt stimulerande och intressant. Det är ett riktigt hedersuppdrag att bli ordförande i Brynäs.

Bo Bylund, som tidigare bland annat arbetat som generaldirektör på arbetsmiljöverket, Banverket och senast som chef för Arbetsförmedlingen, berättade efter årsmötet att han nu kommer att sätta sig in i verksamheten på allvar och att en av hans första uppgifter blir att tillsammans med styrelsen utse en ny klubbdirektör.

– Ordet kris känns alldeles fel. Det har lagts en bra grund och finns en handlingsplan nu att få ordning.

– Jag funderar alltid över vad det är för ett uppdrag och jag tyckte att det såg ut som ett roligt och stimulerande uppdrag.

Bo Bylund menar att han nu ska försöka få alla att dra åt samma håll inom Brynäs och att det är hans uppgift att leda styrelsens arbete att göra det.

– Brynäs betyder mycket i Gävle och Gävleborg, det är så starka känslor i Brynäs och det finns många uppfattningar om det.

Mer läsning

Annons