Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundquist till kvartsfinal – slog ut olympiske mästaren i SOC

/
  • Jens Lundquist slog osannolikt ut olympiske mästaren i åttondelsfinalen.

Jens Lundquist visar storform i Swedish Open Championship.
I åttondelsfinalen slog han ut regerande olympiske mästaren Zhang Jike från Kina.

Annons

Jens Lundquist ställdes mot olympiske mästaren, världsfemman Zhang Jike, i kvartsfinalen av Swedish Open Championship. En match som skulle bli en svängig historia.

Lundquist vann första set men tappade det andra till kinesen. Tredje set gick till Lundquist innan Jike fick en drömöppning på fjärde set.

Läs mer: Supertalangen skrällde – även Lundquist vidare

Kinesen gick upp i en 3–1-ledning, men tappade sedan allt. Jens Lundquist vände till 11–3 och kopplade greppet om matchen.

Lundquist tappade sedan nästa set, 5–11 och Zhang Jike bjöds in i matchen igen. Vid ställningen 3–2 hade Lundquist chans att avgöra, och som han gjorde det.

Efter ett svängigt set vann han till slut med 12–10 och tog sig vidare till kvartsfinalen. Där ställs han mot sin landsman Kristian Karlsson klockan 21:15 på lördagskvällen.

Läs mer: Lundquist vidare från kvalet

18-årige Anton Källberg stod för en riktig skräll när han slog ut 15-rankade kinesen Yan An i åttondelsfinalen.

I kvartsfinalen ställdes han mot ryske Vasily Lakeev och det blev en enklare resa vidare i turneringen. 11–6 i första set följdes upp av 11–9 i de två nästkommande seten och 11–4 i sista, vilket gav en säker 4–0-seger.

I kvartsfinalen ställs Anton Källberg mot världstvåan Zhendong Fan från Kina, och den matchen spelas 20:15 på lördagskvällen.

Jon Persson gick i par med Per Gerell vidare till kvartsfinal i dubbelturneringen under fredagen. Då vann duon på WO och ställdes på lördagen mot Paul Drinkhall och Liam Pitchford i kvartsfinalen.

Drinkhall/Pitchford hade tidigare slagit ut svenskparet Kristian Karlsson/Mattias Karlsson och skulle bli för tufft även för Persson/Gerell.

Efter ett jämnt förstaset som slutade 15–13 till engelsmännen, kunde duon sticka ifrån och vinna komfortabelt med 3–0 i set efter 11–6, 11–5 i de två avslutande,

Mer läsning

Annons