Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra start på beachen av Tierpsduo

Tierpsparet Martin Woxlin och Mårten Christiansson fick en bra upptakt när beachsäsongen startade i Uppsala. Martin, som förra säsongen tog SM-silver tillsammans med Daniel Andersson, lirar den här säsongen med en ny partner.

Annons

Den nye partnern är ingen mindre än förra säsongens svenske mästare Mårten Christiansson.

– Ja, det stämmer och nu blir det en riktig tuff satsning från vår sida, säger Martin, som inte sticker under stol med att målsättningen är att ta SM-guld.

I Uppsalas Challengertävling fick Martin och Mårten känna på flera av de svenska topplagen, som man får tampas med under den stundande beachtouren i sommar.

Nu blev det en tredjeplats, eftersom det blev stryk i semifinalen mot slutsegrarna Stefan Gunnarsson/Daniel Andersson. Siffrorna i semin blev 26–24, 19–21 och 7–15.

– Jag är ändå nöjd med vår insats. Vi ligger ju än så länge efter i träningsväg. Stefan och Daniel har också hunnit med träningsläger utomlands, påpekade Martin Woxlin.

Stefan och Daniel, som spelar för Lenhovda, blev sedan också slutsegrare i Uppsalabeachen. Vinst i finalen mot Uppsalalaget Kjell Jonsson/Lawrence Montas (21–17, 21–19)

– Nja, vi spelade också mycket bra i kvarten där vi mötte Göteborgslaget Olov Eriksson/Fredrik Gustavsson och vann med klara 21–10, 21–12. Sammantaget måste vi vara nöjda med en tredjeplats,menade Martin.

Närmast blir det en kvaltävling i Varberg (1 juni) och sedan startar Sverigetouren (Nestea Swedich Beach Tour) upp i Uppsala den 6 juni, säger Woxlin.

En bra insats gjorde också Peter Anundgård Tierp Volley, som lirar tillsammans med Stefan Karlsson från Team Valla.

Peter och Stefan var mycket nära att gå till semi. Dom fick stryk i kvartens avgörande set med 16–18.

Matchen mot Örebrograbbarna Magnus Berg och Per Wedin var en av tävlingens jämnaste.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons