Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynästalangen på besök i Chicago – kan vara förlorad till hösten

Efter att ha vunnit TV-pucken med Ångermanland kom den lovande backen Rasmus Sandin till Brynäs från Modo mitt under förra säsongen. Nu är 16-åringen i Chicago för att försöka ta en plats juniorlaget Steels. – Vi har gett honom tillåtelse att åka men det kommer som en total överraskning att han siktar på att stanna kvar där i stället för spel här i Brynäs, säger utvecklingsansvarige Thomas Thelin förvånat.

Annons

Rasmus Sandin i Brynäströjan. Nu vill ha spela juniorhockey i USA nästa säsong.

Det är i en TV-intervju med USHL-laget Chicago Steels som Rasmus själv gör klart att han gärna ser sig själv i laget redan nästa säsong i stället för att spela i Sverige.

– Jag ska försöka visa hur bra jag är och göra det svår för dom att inte ta med mig i laget. Jag behöver bli lite starkare och mer explosiv bara, säger han i TV-inslaget.

Ord som ställer Thomas Thelin lite frågande här här hemma. Han vet att Ramus är på plats med agent och föräldrar för det har han gett gett ett okej till.

– Det stämmer. Men han har då inte gett några sinaler till oss att han ska stanna kvar där borta. Vi har räknat med honom i juniorlagen i vinter. Det här får jag kolla upp, säger Thelin när sporten når honom.

Rasmus Sandin tillhör en av landets bästa backar född år 2000. Han kommer ursprungligen från Uppsala men flyttade upp till Örnsköldsvik och Modo för att spela juniorhockey. Han var dominant i det lag från Ångermanland som vann TV-pucken i höstas och gjorde bland annat en snygg "Foppa-straff".

Brynäs lockade över honom mitt i säsongen med ett bra upplägg och han kom dessutom närmare hem. Han svarade för åtta poäng (1+7) i J18-laget trots sin ringa ålder och fick debutera i U16-landslaget.

Nu återstår det att se om han väljer juniorhockeyn i USA framför Brynäs. Det har redan 97-backen Philp Alftberg gjort. Han har ett år kvar som junior men i stället för Brynäs är det Nordamerika som gäller nästa säsong.

Brynäs juniorverksamhet har för övrigt drabbats av en del avhopp förutom de 96:or som nu blir seniorer. Backen och målvakten Felix Sandströms tvillingbror Simon väljer att spela sitt sista juniorår i Timrå och målvakten John Morelius är en som Brynäs räknade med att ha kvar.

Nu blir det Oliver Dackell och Samuel Ersson som står i mål i J20-laget och Johannes Persson i J18.

De som Brynäs har plockat in till hockeygymnasiet utifrån den här hösten är Marcus Westfält, forward från Vallentuna, Max Miller, forward från Nacka och William Alftberg, back från Arlanda Wings och bror till Philip som då lämnar Brynäs.

Alla tre är född år 2000.

Mer läsning

Annons