Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cecilia, Sabine och Sandra blev söndags- vinnare

Gävle ryttarsällskap vann alla de tre individuella klasserna i söndagens regionala Laxhoppet. Cecilia Hansson, Sabine Persson och Sandra Höglund var de lyckliga.

Annons

Vi börjar med den sista klassen, 1.30 A0. Cecilia ”Cissi” Hansson kom med sin storhoppande häst Navidad till Laxhoppet bara på söndagen, med den blågula rosetten, ÄRK-plaketten, segertäcket och de 1 200 premiekronorna i siktet.

Alla bommarna låg kvar i sina skållor för fyra av de 21 startande. Cissi fick Navidad att svänga i landningarna och galoppera i mål redan efter 79,86 sekunder. Näst snabbast var Bollnäs Daniel Young Shing med Indian Pacific, 80,59 och därefter Cissis klubbkompis Anna-Mia Nordh, som den senaste tiden gått från klarhet till klarhet, här med sin förstahäst Marco på 84,43. Hon placerade sig under helgen även med Top Tronic och Prix av Ena. Evelina Melin, Cissis och Anna-Mias klubbkamrat i sin tur, red sin She’s a Lady felfritt över alla de tio hindren, men två tidsfel för sakta (90,61) och blev fyra.

Vinna eller försvinna var parollen för hemmatjejerna Madelene ”Madde” Andersson och Jennie Edenby. De red sina respektive Capman (lördagens vinnare i denna svårighetsgrad) och Emperess 1 så fort de vågade på den kuperade gräsängen. Men en lång och flack häst bestraffas oftast med att en bom följer med i språnget, så på fyra fel fick de inbördes skiljas åt genom tiderna om de två sista prisplatserna – som var till Maddes favör med 1,5 sekunds marginal.

Sabine Persson bor i Hudiksvall men tränar för Leif Hall och för Gävle ryttarsällskaps gästtränare, därför är hon klubbens hälsingerepresentant även vid tävling. Egna hästen Mora red hon i 1.20 två faser och de blev omöjliga att slå för alla de 32 konkurrenterna. Matilda Norling i det vinnande Aros-laget försökte med Theonlywayisup, lyckades ta andraplatsen men fick se sig besegrad med dryga två sekunder. Dock bara 35 hundradels sekunder efter red Sabinas klubbkompis Mia Lundbäck in på sin Diablo som trea, (även lördagens 1.15-trea). Bra jobbat Mia!

Näst snabbast av fyrafelarna i andrafasen blev Tierps Catarina Hadin med Li-Li och blev sjundeplacerad.

Sviten av GRS-segrar började redan på morgonen med att Sandra Höglund vann med den äran på sin gamle ringräv Nantello 1.10-hoppningen över 36 övriga ekipage.

Även klubbens Camilla Johansson och Alexandra Idehäll med I’m the One respektive Qantas var med i raden av åtta dubbelt felfria, som fyra och femma. Deras klubbkompis Maya Nordlund med nye Grille och hemmatjejen Tina Pettersson med Caf Traumjunge tog sig också över andrafasens mållinje och placerades näst sist och sist på pallen.

BENGT CARLSSON

Mer läsning

Annons