Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Linde i nytt VM-försök

/

Förra året blev han sjuk och gav upp efter ett varv.
Nu gör Emil Linde ett nytt försök att köra cross country-loppet för U23-cyklister i MTB-VM.

Annons

Gävlecyklisten befinner sig i Andorra, inklämt i Pyrenéerna mellan Spanien och Frankrike, där årets VM avgörs. 21-åringen har redan tävlat i sprinten, där han tog sig vidare till finalheaten, men blev utslagen direkt efter att ha missat i starten.

I fjol blev han lite sensationellt sjua i den disciplinen, som ska plockas bort från mästerskapsprogrammet, i norska Hafjell. Men lagom till huvudloppet, cross countre, några dagar senare hade han dragit på sig en förkylning och bröt efter bara ett varv när inte kroppen var med honom.

Nu är han frisk, och sugen på att göra bra i från sig i fredagens lopp.

– Han har tränat på bra, och har haft lite otur på mästerskapen så jag unnar honom verkligen en framgång, säger Emils pappa Håkan Linde, som åkt ner för att följa sonens framfart på plats.

Emil blev 27:a i världscupavslutningen i Italien förra helgen och Håkan tror att en plats bland de 20 främsta är en realistisk målsättning.

– Det är viktigt att få en bra start för det är svårt att köra om på de trånga stigarna, och det finns många duktiga cyklister. Han hade startnummer 18 i Italien, men är rankad tia i världen i U23 så han borde få stå i något av de två första leden, och då är han med.

Vallnord, där VM avgörs, ligger på 1 800 meters höjd vilket gör de redan tuffa banorna ännu mer utslagsgivande. Största svenska medaljhoppet Jenny Rissveds från Falun startar några timmar före Emil.

Hon har dominerat världscupen och vunnit samtliga U23-tävlingar i år.

Mer läsning

Annons