Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linde i bra form inför SM och EM

/

Hallå där Emil Linde, Gävle CA, som i helgen knep en förstaplats på Sverigecupens deltävling i Tibro. Bland annat slog Linde landslagsåkaren Emil Lindgren.

Annons

– Emil och jag fick lucka bakåt på en gång i första branten, vi låg ihop hela tiden och han drog mig, sedan kom jag förbi på sista varvet och drog honom, men lyckades hålla förstaplatsen genom spurten också så det gick bra.

Hur stort är det att vinna över just Lindgren?

– Han kör ju för utländskt team och så, jag har varit före honom någon gång förut men det är absolut stort för mig att komma före en så pass snabb och bra åkare.

Vad tyckte du om banan i Tibro?

– Det var en rolig bana, kuperad och väldigt krävande med mycket branta uppförsbackar. På förmiddagen var det regn men när vi körde var det fint, varmt och skönt.

Hur ser sommaren ut framöver för dig?

– Nästa helg är det SM i Isaberg, Hestra, så vi åker dit nu och tränar en del på banan i veckan. Helgen därefter är det EM, dit åker vi nästa tisdag, så det är fullt upp.

Ingen semester alltså?

– Nja, det är nu isåfall. Förra helgen var det ingen tävling så det var lugnt då, med två veckors träning inför tävlingen i helgen.

Hur ser målbilden inför SM och EM ut?

– Jag satsar hårt på SM, att få ha Sverigetröjan på EM vore drömmen. Iallafall U23-tröjan hoppas jag kunna ta på SM.

Hur ser din framtid ut efter den här säsongen?

– Nästa säsong kör jag i U23-klassen, jag hoppas på att köra mer utomlands då och kanske hela världscupen, om jag fortsätter vara frisk och skadefri.

Hur är din form just nu?

Just nu känns det väldigt bra. Det gick bra i går och jag ska förhoppningsvis kunna toppa lite till inför SM nästa helg, enligt träningsplaneringen iallafall.

Mer läsning

Annons