Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dadgar fixade tre viktiga poäng SIF-poäng

Två mål av Shiri Dadgar gav Sandvikens IF tre oerhört viktiga poäng i det som nu är ett getingbo runt nedflyttningsstrecket i division 2 norra Svealand.

Annons

 SIF har en poäng upp till kval, två poäng till säker mark.
– Det kommer att bli jättespännande, sa tränaren Peter Bergqvist efter 2–0 mot Råsunda.
18 488 personer på Råsunda såg toppmötet i allsvenskan mellan AIK och Kalmar.
1,5 kilometer därifrån slog sig 59 personer ner på Skytteholms IP för att se den viktiga matchen i division 2 norra Svealand mellan Råsunda IS och Sandvikens IF.
För SIF var det nästintill vinna eller försvinna. Vid förlust hade laget varit fem poäng bakom laget före, men nu slapp ju det inträffa.
I stället skulle Shiri Dadgar frälsa ”rödvästarna” med två mål på tio minuter i den andra halvleken.
– Det spelade ingen roll vem som gjorde målen, men nu blev det jag och jag är jätteglad för dom tre poäng vi tog, sa Dadgar.
Råsunda hade inför matchen gjort näst minst mål (bara jumbon Söderhamn var sämre), men hade också väldigt imponerande släppt in minst mål i serien.
– Det är ett svårspelat lag. De har ett lågt tempo och ligger lågt med laget. Därför var det skönt när vi fick hål på dem, sa SIF-tränaren och målvakten Peter Bergqvist som också passade på att hålla nollan.
– Vi fick ihop en bra helhet med anfallsspelet och försvarsspelet. Det är livsviktigt att båda delarna fungerar.
Matchen startade i ett högt tempo där båda lagen hade bra med målchanser. I SIF brände Zohair Tehini, Shiri Dadgar och Antouman Jallow varsitt jätteläge.
Det skulle ta 66 minuter för SIF att få hål på det hårt spelande, ibland småfula, Råsunda. Jallow sprang på en boll som alla trodde skulle gå till inspark och lyckades på något sätt nicka bollen snett-inåt-bakåt till en fristående Dadgar som bara kunde raka in bollen.
Tio minuter senare höll sig Dadgar framme igen när det annars så täta Råsundaförsvaret gick bort sig och kunde enkelt placera in 2–0 intill stolpen.
– Det var jätteskönt när bollen gick in, men framförallt en stor lättnad. Det känns som jag kommit i ett stim, sa Dadgar som efter sin avstängning i matchen mot Vallentuna hemma gjort tre mål på två matcher.
Det kan behövas när SIF nu möter de överlägsna serieledarna Dalkurd, som i går vann med 4–3 över Vallentuna.
– De har ett fantastiskt bra anfall, men gör vi en jättebra match har vi chansen, sa Bergqvist vars lag nu bara är en poäng ifrån gårdagens motståndare Råsunda, två poäng från Vallentuna och tre poäng från Falu FK och Sollentuna.

Mer läsning

Annons