Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var rätt att matchen spelades

Jag har inget emot hockey på sena lördagskvällar.
Kanske är det något att satsa på för att få bukt med negativa publiksiffror. Jag har länge trott på att lördagskvällar kan vara bra för svensk hockey. Det vore värt ett försök att testa ligaspel på lördagskvällar.
Jag hoppas att den sena matchen i går kväll får efterföljare. Jag tror att det kan bli succé.

Annons

Rent spontant tyckte jag att matchen måste flyttas.
Brynäs hade ingen möjlighet att förbereda sig som man önskar.
Men så kom jag att tänka på Luleå. Den publik som fyller COOP Arena kommer till stora delar utifrån landsbygden kring Luleå och har många mil att åka.
Vilka problem får de om matchen flyttas till en annan dag?
De kanske inte får möjlighet att se den. De luras på en underhållning som de sett fram emot. Och alla bokade bussresor, bussar som redan rullade med förväntansfulla hockeyfans från samhällen och småbyar mil från Luleå.
Brynäs ville ställa in. Luleå och Hockeyligan sa visst nej, med lite distans till problematiken anser jag att man gjorde rätt, matchen ska genomföras om Brynäs har möjlighet att ta sig upp till Luleå.
Det hade man. Visserligen hela fyra timmar försenade, men matchen spelas, det var det viktigaste.

Att vänta i Gävle på att ett reservplan ska hämta upp Brynäs på Rörberg är naturligtvis en väldig störning i laget.
Därför var det rätt naturligt att man ville ha matchen en annan dag. Det är helt okej att man förde fram detta krav.
Att Luleå och Hockeyligan sa nej var väntat. Det är Brynäs skyldighet att se till att man är på plats när en match ska spelas, klarar man inte det får man också ta konsekvenserna även om det känns surt, matcher ska spelas till varje pris.
Brynäs fick vända hem från Globen i fjol sedan en vaktmästare borrat hål i frysrören och isen kring ena målet var obrukbar. Då man inte kunde spela på Hovet flyttade man matchen till dagen efter. Det var det enda man kunde göra den gången.
Beslutet i går var det enda man kunde ta den här gången.

Stämmer det att Jan Larsson ringde Micke Sundlöv, när planet inte var på plats på Rörberg vid avtalad tid, så är det en aning märkligt.
Varför ringde man aldrig från flygbolaget långt tidigare när man såg att man aldrig skulle hinna upp till Gävle i tid? Nu lät man Brynäs lagledning sitta där i flygkuren på Rörberg, okunniga över vad som händer, naturligtvis är det sådana störningar i planeringen både störande och irriterande.
Flygbolaget gjort naturligtvis sitt för att lindra förseningen. Men här lär det ha brustit i kommunikationen.
Nu vet alla hur det är med flyget. Där är förseningar vardagsmat och något vi har lärt oss leva med och inte mycket vi kan göra åt. Men i det här fallet verkar flygbolaget varit dåligt föreredd och bortsett från en information som man som kund kräver i alla sammanhang.

Glödhete Daniel Hermansson slängde sig fram och stötte in en backhandretur till 3–3. Fyra mål i tre av de fyra senaste matcherna. Bra jobbat, Hempa!
Poäng i fjärde matchen i rad.
3–3 är ett jäkla bra resultat. Med tanke på förutsättningarna och matchutvecklingen.
Och det känns som lite av en seger. Jag är smått imponerad över Brynäs insats.
Efter kvitteringen i sista perioden såg det ut som om gästrikarna var nöjda med den poäng man hade. Säkert blev hemresan lättare än vad resan upp till Luleå var.

Mer läsning

Annons