Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla DM-guld till Gävle

Det blev fortsatta framgångar för fyrtioårsfirande Gävleklubben LBJ när DM för lag avgjordes i helgen i Uppsala.

Annons

Gävleklubbens V55 Veteraner vann för sjätte året i rad Svealandsdistriktets Distriktsmästerskap för lag när man i Uppsalas stora och imposanta boulehall i Gottsunda Centrum vann sin grupp bestående av motståndare från Klotskallarna i Borlänge, Arboga Boule och Uppsala PS. Efter avancemang till slutspelet besegrades först Flens BS och därpå i finalen 018 från Uppsala.

Seniora veteranerna V65 villem inte vara vara sämre och de två trippellagen spelade först oavgjort mot Uppsala PS och oavgjort även i den påföljande matchen mot Flens BS. I den tredje matchen i gruppen besegrades så Sörbyängen från Örebro. Därmed var man klara för slutspel.

Där släppte alla spänningar och många timmars tävlande och tränande gav avtryck i ett spel där man var förkrossande överlägsna och besegrades först Röksta BF med 2-0 och i semifinalen därefter Mora-Orsa BS även dessa med 2-0.

I finalen stod så Krylboularna på tur som efter långa och hårda matcher under dagen var totalt tröttkörda och Gävles för dagen så ungdomliga veteraner visade inte någon som helst pardon. Ett enastående skytte från klubbens altmeister Lothar Riegler la grunden för detta års DM medaljer av ädlaste valör.

Mer läsning

Annons