Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla USM-guld till Charlie Westlund

I helgen genomfördes ungdoms-SM i vattenskidor i Ambjörnarp. På plats fanns Sandviken-bröderna Elliot och Charlie Westlund.

Annons

Blott 10-åriga Elliot nära på tangerade sitt personbästa i slalom och trick samt slog nytt personbästa i hopp med 22,5 meter. Tyvärr räckte dock inget av dessa resultat till final i den tuffa U14-klassen.

Charlie Westund

Storebror Charlie lyckades bättre och tog sig till final i de tre grenarna. Med ett bra slalomåk med 2 bojar på 13 meters lina tog han hem ett silver i grenen. Charlies personbästa i trick från utslaget på 1880 poäng hade i finalen räckt till seger, men ett litet för tidigt fall i finalåket grusade guldchansen men resulterade i en till välförtjänt silvermedalj.

Charlie var bäst på att bemästra de byiga vindarna i hoppmomentet och kunde med god marginal ta hem guldet med ett vinnarhopp på 27,5 meter. Hans höga och jämna nivå gav honom även en klar seger och ytterligare en guldmedalj i kombinationstävlingen.

Nu återstår några dagarsträning innan Charlie packar väskan och åker till Milano för att delta i Europamästerskapen för ungdomar.

Mer läsning

Annons