Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ella vann dubbelt i hemmatävlingen

I bästa tänkbara väder spelades årets upplaga av Office Gefle Open på GTK:s grusbanor.
I år slog tävlingen dessutom nytt deltagarrekord med många spelare från regionen och Mälardalen, men även de som åkt långt för att spela tennis.

Annons

Samtliga matcher avgjordes med sk matchtiebreak vid ställningen 1-1 i set. I ett avgörande matchtiebreak är det först till tio poäng som gäller och vinst med minst två bollar, en riktigt prövning av nerverna för spelarna där det verkligen gäller att undvika misstag men samtidigt våga spela ut och avgöra.

För hemmaklubben blev arrangemanget en succé även resultatmässigt. Bäst gick det för formstarka Ella Bäcklin som tog hem segern både i tjejernas14- och 16-klassen via totalt åtta segrar och två spännade finaler.

I det 20 tjejer starka startfältet i FS14 finalbesegrade Ella Luleås Maria Fernando Morales med 7-5, 4-6, 16-14 och i FS16-finalen var det hemmaklubbens Lisa Lundström som fick se sig besegrad med siffrorna 6-4, 2-6, 10-7.

Tävlingens mest övertygande seger stod Sandvikens talangfulle Eric Forsberg för i PS14 där Borlänges Hjalmar Isberg finanslags med 6-0, 6-1.

Samuel Viktorsson, GTK, försvarade titeln från förra året och vann PS16 över tidigare gävlespelaren Nils Ygeby som numera bor och tävlar för Uppsala med setsiffrorna 6-2, 6-3.

Bland de yngsta spelade sig Thea Jagare och Jean-Arthus Strand sig fram till varsin finalplats via poolspel i respektive tioårsklass, bägge spelade bra i finalerna men fick se sig besegrade den här gången. Istället hamnade de båda guldpokalerna i Västerås hos Nora Svensson och Emil Egelstad.

Även tolvårsklasserna spelade poolspel följt av ett slutspel, pojkarnas singel vanns av Östersunds Joel Selander som i finalen besegrade Pontus Klang Lidholt som tävlar för Söderhamn men alltsom oftast tränar med Gefle TK. I FS12 svarade GTK's Tilde Jagare för en fin insats, hon vann både sin kvalpool och första omgången i slutspelet, men i semifinalen tog det stopp mot Umeås Ida Johansson som till slut även vann finalen.

Mer läsning

Annons