Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En klantighet som förstörde hockeykvällen

Brynäs gjorde en helt okej bortamatch.
Men det är inte det jag tar med mig när jag lämnar redaktionen och promenerar hem i den mörka natten.
Det som satt sig fast på näthinnan och gett mig huvudbry är krocken mellan Lars Jonsson och Jacob Markström. Vad sysslade man med..?

Annons

Patrik Zackrisson kontrade på en lång puck och Markström åkte ut ur sitt mål för att slå bort pucken, men Lasse Jonsson som jobbade hem...krockade med Markan.
Zackrisson slog in pucken i öppet mål. 3–1 till hemmalaget.
Dålig kommunikation där..
Och jag förstår inte varför det ska behöva hända. Så oerhört klantigt och jag var upprörd, skakade av ilska över att Brynäs la snaran kring sin egen hals. En gång i tiden när jag stod och såg på ungdomsmatcher på Testebovallen kunde man få uppleva situationer av det här slaget.
Men på elitnivå - det är för dåligt.

Åtta raka utan trepoängare.
En hel månad sedan Brynäs tog tre poäng. Vi är många som törstar efter seger efter ordinarie matchtid.
Sjunde raka utan seger på bortaplan. Det är oroande att den mörka bortastatistiken växer sig allt större.
Nu är Linköping ett starkt lag och på hemmais har de bara en enda nollpoängare, men man har förlorat några förlängningar. Jag menar, Brynäs måste i en sådan här match vara så gott som felfri för att vinna.
Bortamatcherna kan bli ett växande problem.
Tre segrar i inledningen har följts av ett poäng på de sju senaste, tio poäng och -15 i målskillnad. Det räcker inte med att spela okej längre, man måste ta poäng, men därtill saknade Brynäs den tyngd och kraft för att sätta press på Linköping i sista perioden när hemmalaget var taktiskt och spelade på resultatet.

Hade Linköping fördel av att ha matchat så pass flitigt eller var det fördel Brynäs som matchvilat i nio dagar.
Det var vad förhandssnacket handlade om.
Att många matcher inte störde LCH nämnvärt kan vi slå fast. Att Brynäs med sitt långa uppehåll inte fick den fördel som man kanske väntat.
LHC har haft tre matcher på fyra dagar och jag trodde nog att det skulle bli en fördel för Brynäs i sista perioden. Men hemmalaget uppträdde taktiskt klokt och det var Brynäs som märkligt nog såg mest slutkört ut.
Inget bett i power play i sista perioden. LHC kunde lätt slå ifrån sig.
Och så den där krocken. Ja, vad säger man...

Brynäs var svagt framåt.
Det är alltför mycket spel runt, runt. Jag vill se rakare spel och flera avslut. Det blir för mycket dattande med pucken.
Kedjorna fick inte till det. Förstakedjan var blek, andrakedjan såg man inte mycket av, tredje har Mads Hansen fart på skridskorna och jobbar med stort hjärta och Ove Molin gör sitt, men det saknas kyla och effektivitet.
Eller spetskompetens om man så vill.
Det är vad LHC hade och det avgjorde matchen. Man utnyttjade två power play-lägen och styrde undan i sista perioden.

Lars Jonsson var på väg mot en bra match.
Men kör man över sin målvakt så kapitalt, blir direkt anledningen till att LHC avgjorde matchen, då är jag beredd att plocka fram motorsågen.
Jonsson får vara hur stabilt och säker som helst fram till det fatala misstaget, krocken förstör allt denna kväll, det är min uppfattning och som jag inte tänker be om ursäkt för.
Någon måtta på klanterierna får det väl vara.

Mer läsning

Annons