Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett namn som förpliktar – Ali gick på knock

/
  • Ahmed Ali knockade sin motståndare Mikael Jaeger i tredje ronden av sin match i Fight Night på Söders Källa. Falkenboxaren imponerade stort efter tre veckors hård och intensiv träning.
  • Anton Hellström är kanske Falkens mest lovande boxare just nu. 19-åringen vann på teknisk överlägsenhet när hans motståndare Robin Erikssons sekond kastade in handduken i sista ronden.

Redan innan matchen hade Ahmed Ali en känsla av att han skulle vinna på knockout.
Och i tredje ronden låg Falkenboxarens motståndare Mikael Jaeger på ringgolvet och räknades ut.
– Jag gjorde en väldigt bra match och det var härligt att boxas här på hemmaplan, sa Ahmed efter sin match som ingick i galan på Söders Källa.

Annons

Den intima lilla lokalen ångade på lördagskvällen och allra mest drag blev det under galans näst sista match där Ahmed klev in i ringen. Han drog i gång i ett rasande högt tempo och redan efter 40 sekunders boxning fick BK Swingboxaren Jaeger ta en stående räkning.

– Det var min taktik att gå ut hårt och pressa honom rejält. Jag kände att jag hade segern efter den första ronden och kunde avvakta lite mer i den andra för att avgöra på riktigt i sista, sa Falkenboxaren.

En taktik som höll rätt igenom. Den där knockoutkänslan hade hade innan stämde bra och med minuten kvar att boxas fick han in en präktig högerkrok som sänkte moståndaren. En bra och meriterande seger för Ali som inte matchat sedan förra årets Falken-gala i Gävle.

– Men det här sporrar och jag är sugen på mer. Jag hoppas kunna vara med på SM i framtiden.

Av den ringrost som han kunde ha samlat på sig under uppehållet syntes ingenting. Men de senaste veckorna har han också tränat stenhårt för comebacken.

– Jag och min tränare Åke Johansson har kört 12 pass i veckan och det gav utdelning. Det har varit jättebra fart och jag känner mig stark.

Även de andra två elithoppen från Falken vann sina matcher. Emil Harrysson vann en riktigt tät, jämn och spännande match mot Biniam Tesfagabr från Eskilstuna med domarsiffrorna 2–1. Här var det bra boxning från båda två och 19-åriga Emil är ett framtidshopp av stora mått och har redan utvecklats till en tekniskt mycket skicklig boxare.

Det samma gäller kanske i ännu högre grad för jämnårige Anton Hellström som gick i galans sista fight. En stor boxningsbegåvning som inte gav Robin Eriksson från Morgongåva någon chans. Efter att ha varit överlägsen i två ronder skickade till slut Robins sekond in handduken en bit in i den tredje.

– Väldigt roligt att se alla tre killarna vann och bjöd på fantastiskt bra boxning, summerade Falkenledaren Leif Rosenberg.

Men vi ska inte heller glömma bort Falkens andra två boxare den här kvällen. Tobias Laine gjorde till och med sin matchdebut i galan och vann direkt mot Pontus Boström, BK Swing med 3-0 i domarröster. Riktigt starkt gjort och faktiskt aningen oväntat att han skulle vara så bra.

15-åriga Martia Ghaffarnejad gick sin andra match i karriären och stod också upp på ett imponerande sätt. Nu blev det förlust med 3–0 mot Adrian Pettersson från BK Swing men där ska Martia ha all heder av en mycket bra insats i en jämn match.

Annars var Falken nöjd med hela galan.

– Det hade inte kunnat bli så mycket bättre. Det näst intill helt fullsatt och det bjöds på jättefin boxning rakt igenom, summerade Leif Rosenberg det hela.

Mer läsning

Annons