Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fallskärm Gefle tävlar i SM i Precision under SM-veckan i Norrköping

SM i Precision startar på lördag i Norrköping. Fallskärm Gefle ställer upp med sex hoppare i två 3-mannalag. Magnus Falk är den som klubben hoppas ska ta en framskjuten placering.

Annons

SM i Precision avgörs i Himmelstalundsparken i Norrköping i samband med SM-Sommarveckan som en av totalt 47 sporter. Fallskärm Gefle har de senaste åren haft framgångar i denna disciplin och även i år hoppas man på några medaljer.

Magnus Falk, som tävlar mycket internationellt, har chans till en framskjutande placering, men har genom åren haft det ganska tungt just på SM-tävlingar.

Magnus Falk, Fallskärm Gefle, i ett 2 cm-hopp. Foto: Igor Kupljenik MI-PRESS

– Jo, det stämmer, jag har inte haft den jämnheten och flytet för att alltid ligga i topp, säger han.

– Minsta misstag, så hamnar man efter. Ibland så räcker det med lite turbulens i luften eller en liten vindkantring, så är det kört.

Du har tränat och tävlat mycket i år, eller hur?

– Stämmer, hittills har det blivit tävlingar i USA, Ryssland, Kroatien ochSlovenien, så jag har förberett mig bra. Senast i Bled, Slovenien gick det hyfsat och jag hamnade 39:a med 12 cm på sju hopp. OK, men jag är inte nöjd om jag inte kommer bland de 30 främsta. Där har jag satt ribban.

Jonas Wallberg är nog den som många ser som ett intressant namn. 70-årigen, som gjorde comeback för ett par år sedan, har över 50 år i sporten och var flerfaldig svensk mästare på 70- och 80-talet. Han är en av de som stämmer väl in på Riksidrottsförbundets vision om ”Idrott hela livet”.

Hittills i år har han gjort 210 träningshopp. Respekt!

Jonas Wallberg, Fallskärm Gefle, en av de mest framgångsrika hopparna i Sverige genom tiderna, tävlar i helgen på SM i Precision i Norrköping. Foto: Mikael Kihlman.

Övriga tävlande för Fallskärm Gefle är Narit Pidokrajt och Holger Schmidt samt rookierna Mia Lamminparras och Mikael Kihlman, som gör sina första SM-starter.

Mer läsning

Annons