Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina badmintonframgångar för Sandviken

Sandvikens Badmintonklubb deltog med en stor spelartrupp i ICA Maxi-cupen i Falun som lockade både ungdoms- och seniorspelare.

Annons

De största framgångarna rönte SBMK i ungdomsklasserna. I damsingel U11 motsvarade Alva Bellman sin förstaseedning genom att vinna hela tävlingen. Alva gick igenom klassen utan att tappa ett enda set. I finalen slog hon Freja Strömberg från Härnösand med 21-10, 21-19. I damdubbel kamperade Alva ihop med Liv Wiktorsson. Där blev det en andraplats efter Bergsåker-paret Julia Dahlin/Emma Hansson.

Oscar Reuterhäll var stor favorit till att ta hem herrsingel U15 – och visst lyckades Oscar med detta. Oscar gick igenom såväl poolspel som slutspel utan att förlora ett set. Finalisten Hugo Hörnlund från Bergsåker fick se sig besegrad med 21-7, 21-10.

I herrsingel U13 stod Hugo Aronsson för en mycket fin insats. I semifinalen lyckades Hugo kämpa ner Ludvikas Hugo Langanger i tre set. I finalen väntade ännu en Ludvikaspelare, Gustav Hedström, som dock blev en för tuff uppgift för Hugo.

Det blev även en del pallplatser för Sandviken i seniorklasserna. I mycket svår konkurrens från bland annat Borlänges många duktiga damspelare lyckades Fia Strömgren nå semifinal i A-klassens damsingel. Det blev även en tredjeplats i damdubbel A för Fia i par med Maria Öling. På herrsidan i A-klassen avancerade Niklas Rundberg och Mikael Johansson till semifinal i herrdubbeln, men väl där blev det förlust.

Närmast för Sandvikenspelarna väntar den egna tävlingen Stålfjädern den 7-8 februari.

Mer läsning

Annons