Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina framgångar för Norduppland

Tierp Volley som gör sin 19 raka säsongen i volleybollens finrum laddar just nu för SM-slutspelet och möter i första kvarten Örkelljunga hemma i Centralhallen på lördag.

Annons

Både Söderfors Bandy och SHK:s hockeytjejer har kvalificerat sig för spel i den högre serien. Båda klubbarna vann sina respektive Div II serier och är nu klara för spel i "ettan".

Tierp Hockey som just nu kämpar för att rädda nytt kontrakt i hockeyettan gjorde i helgen en strong insats. Strömsberg Fotboll gör också framsteg och har avverkat en handfull träningsmatcher.

En mycket strong insats gjorde också Sixarby Simon, när han nere i Rumänien vann sin klass och kastade diskusen hela 50, 28 och det två gånger i samma tävling.

Simon Pettersson fanns med i det svenska landslaget som tävlade Europacupen för kastlandslag. Sverige vann också för första gången Europacupen.

Simon fick precis den säsongsstart utomhus som han önskat

Det stora målet för Sixarby Simon den här säsongen är att kvala in till senior-EM som avgörs i Amsterdam i sommar. Simon 22 är fortfarande junior men siktar högt.

Kvalgränsen till EM är 63 meter och med den här starten ser det lovande för den store kastartalangen. Med resultatet 60,28 förbättrade Simon också sitt distrikts eget distriktsrekord för Uppland.

Snacka om strong insats, så gjorde också grabbarna i Tierps Hockeyn en mycket härlig vändning i bortamötet med Tumba i helgen.

Tierp som kämpar för att rädda ett nytt kontrakt i hockeyettan har verkligen också kommit upp på vinnarspåret. Efter en mycket tung säsong har det rekordunga laget kommit igen och nu vunnit tre raka matcher i kvalserien.

Efter ett underläge med 0-2 i Tumba och bara dryga fem minuter kvar, exploderade Tierp med fyra mål innan slutsignalen... Verkligen starkt!

Ett mycket ungt lag ställde också Skärplingelaget SHK uppmed i västra damtvåan. Men trots att tjejerna har en snittålder på under 20 år så gick man igenom serien med bara en förlust.

Att sedan vinna kvalet till dam-ettan i två raka matcher mot Sveg var också mycket starkt.

Söderfors målhungriga iskrigare vann bandytvåan med klar marginal och hade i sluttabellen hela 76 plusmål och endast en enda knapp förlust.

Nu har både Söderfors och SHK önskemål om att få lira i Division I. Söderfors har önskemål att få lira i östra bandyettan och då kan vi se fram emot mycket intressanta derbymatcher mot Skutskär.

SHK hoppas få lira i den västra damettan där både Sandviken och Leksand återfinns.

För Tierp Volley stundar ett mycket intressant SM-slutspel och det inleds på lördag hemma i Centralhallen på lördag. Då finns också Sveriges överlägset bäste poängplockare Colton De Man med på banan. Colton vilade i sista matchen av grundserien mot just Örkelljunga, för att komma laddad till SM-slutspelet.

Tierp är starka på sin hemmabana och förhoppningsvis har nu också intresset vaknat hos Tierpsborna så pass, att det blir fullsatt i hallen på lördag. Tierp är absolut inte chanslösa i slutspelet.

Strömsberg har en knapp månad kvar till seriestarten i norrtvåan och gjort framsteg i träningsmatcherna och slog bland annat seriefavoriterna i norrtvåan förra helgen. Det blir intressant att följa laget som startar den 9 april med ett hemmamöte med Hudiksvall.

Mer läsning

Annons