Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Före detta landslagskanotisten och Hoforspaddlaren tog SM-silver på hemmavatten

Framför hemmapublik gjorde tidigare landslagskanotisten Per Lundh comeback under kanot-SM i Hofors och paddlade hem en silvermedalj under lördagens finaler.
– Det var riktigt kul, lite jobbigare än vad jag trodde, säger Lundh.

Annons

Före detta landslagskanotisten Per Lundh gjorde comeback i SM för Hofors Kanotklubb.

På kanot-SM:s nästsista dag var det nästan 30 grader varmt i solen och omgivningen kring sjön Tolven gjorde att det såg ut som att kanotisterna paddlade i en vykortskuliss. Det var mycket folk kring strandkanten och på läktaren som tjoade och hejade på de tävlande. Sporten var på plats för att titta på finalen för veteranklassen där hemmapaddlaren och före detta landslagskanotisten Per Lundh deltog. Med meriter som en tredjeplats på VM i Belgien 1985 och en nionde plats i OS i Moskva 1980 kunde man på lördagens tävlingar se Per Lundh paddla hem en silvermedalj i SM.

– Jag är nöjd med det, det är jättebra, säger Lundh.

Det var ifjol när det stod klart att Hofors Kanotklubb skulle stå som värdar att arrangera SM i kanot som han bestämde sig för att göra comeback på hemmaplan.

– Det kändes helt rätt i och med att det blev hemma och när jag ändå har börjat träna igen och jag har känt mig stark på sista tiden så kände jag bara att, varför inte?

Per Lundh i påväg upp ur kanoten efter silverpaddlingen.

Det gick skvaller i publiken om att du är i riktigt bra form, stämmer det?

– Haha, ja det tycker jag. Det har känts bra på sista tiden. Jag kanske har kört för lite sådana här lopp. Liksom, man blir så jäkla trött, säger Lundh och skrattar.

– Det är ingen dans på rosor inte när man är lite till åren. Men jodå, det kändes bra!

Det är Lundhs hemmaklubb Hofors Kanotklubb som har arrangerat SM-veckan kring sjön Tolven och det är något som han är stolt över:

– Ja dom har gjort ett fantastiskt jobb med Emma Andersson i spetsen. Hon ska ha en stor ros för allt jobb hon har gjort! Jag tror att hela släkten Andersson är här och roddar, ett stort fång med rosor ska alla arrangörer ha, det är så bra ordnat, säger Lundh.

Ordförande i HKK, Emma Andersson, är själv väldigt nöjd med hur SM-veckan har blivit.

– Vi är väldigt nöjda över arrangemanget och att till och med vädret som vi inte kan styra över ville vara med oss varje dag. Det kan inte bli bättre och det betyder så mycket för klubben och för lilla Hofors att få arrangera något sånt här.

Ordförande i HKK och arrangör för SM, Emma Andersson blir intervjuad. I bakrgrunden ser man lite av publiken på plats.

Vad betyder det för klubben att Per Lundh valde att göra sin comeback just här?

– Det betyder såklart jättemycket. Det är många unga som ser upp till honom och han är väldigt bra och ger mycket tips till de yngre kanotisterna. Det var många som kom hit för att se honom så vi är jätteglada att vi kunde ha honom här, säger Andersson.

Mer läsning

Annons