Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Gävle Red Devils

Det var returmöte mellan Borås och Gävle Red Devils.
Gävle vann hemmamatchen efter att ha vänt i sista.
Den här matchen rådda man dock inte på Boråsarna som hittade nyckeln till Gävles lite svagare kanter.

Annons

Det var inledningsvis en hel del ställningskrig med mycket böljande spel. Efter en poänglös första quarter tog hemmalaget ledningen med en touchdown. Gävle lyckades dock kvittera snabbt med en passning ut på kanten som man kunde springa igenom med. Hemmalaget var något starkare och gick till pausledning efter att man lyckats med en ny touchdown i slutet.

– Vi hade 0-12 i hemmamatchen mot dom och vi bankade in mod i killarna för att vända igen. Vi gjorde några förändringar men tyvärr gjorde Borås detsamma och även på ett lite bättre sätt än oss, sa tränaren Lasse Waldermark.

När sedan hemmalaget inledde med en ny touchdown i början av tredje så blev det tungt för Gävlelaget. Gästerna fick visserligen sex poäng efter en genomspringning och sedan en till i fjärde. Tyvärr hade ett ojust block skett högt uppe på plan och långt från spelet så den sistnämnda dömdes bort och spelet flyttades tillbaka långt ner på Gävles planhalva.

– Det grinade lite illa för oss och vi hade inte det där riktiga flytet, menade Lasse.

Efter det kunde Gävlelaget inte resa sig och Boråsarna utnyttjade tiden på ett mycket effektivt sätt och spelade av matchen. En fullt rättvis seger där nye oerfarna Liam Nordkvist fick göra sina första poäng.

Nu väntar Umeå AFC hemma på Nynäs på söndag i sista matchen innan sommaruppehållet.

Mer läsning

Annons