Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2–0 efter åtta minuter – Huge avgjorde direkt

Som väntat hade inte Stensätra mycket att sätta emot när Huge stod för motståndet i damtvåan.
Huge vann med 5–0 (3–0) i en match som dominerades stort av hemmalaget.

Annons

Huge tog tag i taktpinnen direkt från start och ledde med 2–0 innan åtta minuter hade spelats av matchen. Detta efter att Moa Lennartsson i friläge satt 1-0 och Ida Markström tryckt in 2–0 från nära håll efter fint inspel från vänsterkanten av Sanna Björk.

3-0 lät vänta på sig till den 37:e matchminuten då Alva Egerbrandt snyggt sköt ett skott från 20 meter som letade sig in i nätmaskorna.

I första halvlek hängde ändå Stensätra bitvis bra med och laget skapade två, tre bra chanser. Bland annat hade dom en boll på mållinjen som slogs undan av Hugespelare. Janina Mähler i Stensätra hade också en ribbträff som kunde ha resulterat.

Stensätras tränare Per Nyström:

– Jag är fantastiskt nöjd med vår första halvlek. Vi hade några spelare borta och dom nya som kom in gjorde det bra. Våra två spelare  födda -96 Fanny Bällgren och Susanna Gustafsson måste jag plussa litet extra för. Dom är oerfarna men gjorde det bra med tanke på deras unga ålder. 

Huge var ändå det bästa laget i första halvlek och borde också ha gjort fler mål än dom tre som laget nu gjorde.

Andra halvlek präglades stort av speldominans från hemmalaget. Huge hade många möjligheter att öka på sin ledning men en storspelande Stensätramålvakt i Anna Holmgren stod emot i det längsta. Det skulle dröja till den 82:a minuten innan Huge kunde öka sin ledning, då Sanna Björk bäddade för Moa Lennartsson som ribba in satte 4–0.

5–0 kom i 87:e minuten genom inhopparen Sara Nordkvist som efter fint förspel av Sanna Björk och Moa Lennartsson från nära håll nätade.

– Vi jagar tre poäng i varje match och jag måste vara jättenöjd med vinsten i dag även om vi naturligtvis kunde gjort fler mål på alla chanser som vi skapade. Sköter vi oss och spelar så bra som vi kan och dessutom sätter våra målchanser kan det bli en trevlig avslutning på serien, säger Hugetränaren Anders Markström.

Huge som spelar för serieseger möter i nästa match Örebro Söder på bortaplan. Stensätra som fortfarande har chansen att säkra nytt kontrakt tar i sin nästa match emot Korsnäs på bortaplan.  

IK HUGE–STENSÄTRA IF 5–0 (3–0)

Målen: 1–0 (3) Moa Lennartsson, 2–0 (8) Ida Markström, 3–0 (37) Alva Egerbrand, 4–0 (82) Moa Lennartsson, 5–0 (87) Sara Nordkvist.

Hörnor: 15–1 (5–1)

Domare: Christer Sterner, Gävle.

Publik: 60.

Huges tre stjärnor

3: Ida Markström, f

2: Alva Egerbrand, mf

1: Johanna Pettersson, yb

Stensätra tre stjärnor

3: Anna Holmgren, mv

2: Lisa Tano Ljungkvist, mb

1: Ellinor Johansson, mf

Mer läsning

Annons