Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adjö, PSG – och för gott för Zlatan?

/

118 matcher och 48 mål, men han kom aldrig längre än till semifinal.
Eller?
I och med Paris SG:s uttåg i Manchester kan vi ha sett det sista av Zlatan Ibrahimovic i Champions League.
Det är bara han själv som vet om det var ett "adieu" eller ett "au revoir".

Annons

Ibrahimovics straffmiss och brända friläge samt de kollektiva defensiva misstagen hemma på Parc des Princes visade sig bli så kostsamma som många fruktat. Efter 2–2 i förra veckan behövde Manchester City inte vinna. Det räckte med 0–0 eller 1–1 för att nå semifinal tack vare bortamålsregeln.

– Jag tror överlag att vi gör för många misstag, framför allt i hemmamatchen, sade Ibrahimovic till Viasat efter matchen.

Kevin De Bruyne såg till att det blev 1–0 med en kvart kvar, men det kunde sannerligen ha gått åt vilket håll som helst innan dess. Och frågan, aktualiserad när Ibrahimovics karriärlånga strävan efter en fullträff i Champions League på nytt gäckades, är förstås:

Vart tar han vägen?

Blir det en satsning till i Champions League?

Kontraktet med PSG går ut i sommar och Ibrahimovic har med egna ord påpekat att som läget är just nu lämnar han klubben efter den här säsongen. Samtidigt har han bekräftat att det finns intresse från engelska Premier League-klubbar, men för att hålla alla som följer honom på halster följde han i en annan intervju upp med att han kanske slutar.

Vi ses aldrig mer eller på återseende?

Huvudpersonen avslöjade inget efter ännu ett tidigt uttåg i världens mest förnäma klubblagsturnering.

– Det är en månad kvar, sedan ser jag fram emot EM. Att få uppleva EM, och kanske OS. Vi får se vad som händer.

Hart stoppade frisparkar

Statistiskt brukar det lag som klarar 2–2 borta i första matchen ta sig vidare, men det finns alltid undantag. Ibrahimovic kunde satt tonen när han fick mäktig träff – och skruv – på frisparken från 30 meter men Joe Hart spände handleden och tippade till hörna.

I stället fick Sergio Agüero huvudrollen.

Serge Aurier, högerförsvarare i Laurent Blancs nykomponerade 3–4–1–2-uppställning, slog bort en passning, Agüero fick fritt fram, fintade bort Kevin Trapp men stoppades av PSG-målvaktens utsträckta ben. Straff, varning – men en grov miss av Agüero. Straffsparken gick någon halvmeter utanför Trapps vänstra stolpe.

Bortdömt mål

Nästa motgång drabbade PSG. Thiago Motta sträckte sig, Lucas Moura kom in strax före halvtid. Med 45 minuter kvar och piskade att få in ett mål gick PSG mer och mer framåt. Ibrahimovic fick ett än bättre frisparksläge, men på nytt styrde Hart undan.

Gaël Clichy fick undan bollen strax före mållinjen när PSG tryckte på. Javier Pastore kom in för Aurier i ett offensivt byte, PSG kom i våg efter våg, men Hart stod i vägen för allt, inte minst Thiago Silvas nick på hörna.

– Det var en berg- och dalbana därute, men vi gjorde en stabil insats. Jag njöt av matchen, det är såna här kvällar man vill vara med om, sade Hart till Viasat.

När belgaren De Bruyne pricksköt i 76:e minuten var Champions League-äventyret över för PSG för den gången och kanske för alltid för Zlatan Ibrahimovic.

Besvikelsen och frustrationen han visade när han fick en kvittering bortdömd (helt riktigt) för offside var talande, en besvikelse som svensken bekräftade efteråt:

– Vi gav bort två matcher. Jag är besviken i dag, mycket besviken i dag. Men jag kommer igen.

TT

Mer läsning

Annons