Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aj, aj – det gick åt Hälsingland för Huge

När Mark Mattsson gjorde Huges första mål för säsongen borde det ha räckt till en poäng.
Men favorittippade ABK Hudiksvall avgjorde på övertid och vann med 2–1.
– Just nu känns det surt. Det kändes som en kryssmatch, sa Mattsson efteråt.

Annons

Vi håller med. Länge, länge kändes det som om det var upplagt för delad pott och inga mål alls på Strömvallen den här sköna aprillördagen.

Men då Joel Stillmark – som gjorde en säsong för Gefle IF – mer eller mindre av en slump fick bollen på sig och styrde in 1–0 till Hudiksvall med en kvart kvar lutade det åt bortaseger trots att det kanske inte var rättvist.

Men en frispark i bra läge för Huge knappt tio minuter senare gjorde det hela i kryssläge igen...

– Det var jäkligt skönt när vi kunde kvittera även om det var lite flyt. Jag fick beslutsångest i vilket hörn jag skulle lägga frisparken – men den touchade i muren och gick in. Det borde ha räckt till poäng när vi höll undan så länge, sa Mattsson som är ny i laget från Brynäs.

Men sista tio minuterna gick Huge på knäna och det fanns många med krampkänningar och andra krämpor i hemmalaget. Men den värsta Hudikpressen var ändå avklarad och klockan tickade in på den tredje och sista övertidsminuten när ett sista försök från gästerna gav utdelning.

Inhopparen Örjan Dahlqvist nickade till ett hårt inlägg från högerkanten, han fick en bra träff och bollen seglade in bakom en helt chanslös Per Zetterström i Hugekassen.

– Vi gör en riktigt bra match mot dom som är tippade att ta hem hela serien och visst känns det då snöpligt att vi inte får med den poäng som vi kanske är värda, menade Hugetränaren Henrik Isaksson.

ABK åkte ur tvåan ifjol och har en hygglig spelidé. Stundtals gjorde gästerna också det svårt för Huge men sett över hela matchen var det ingen större skilllnad mellan lagen.

– Kan vi fortsätta så här så ser det i alla fall ganska bra ut, sa Isaksson som har varit lite osäker på vad Huge står någonstans.

Nu blev det många långa bollar på Tobias Molén längst fram som var riktigt, riktig nära att komma loss några gånger men hade inte det rätta flytet. Han var ändå en av de bästa i Huge tillsammans med Marcus Larsson och inhoppande Robin Eriksson som ersatte skadade Ahmet Böluktas redan efter åtta minuters spel.

– Även försvarsspelet var helt okej, sa Isaksson avslutningsvis.

0–1 (74) Joel Stillmark, 1–1 (83) Mark Mattsson, 1–2 (90) Örjan Dahlqvist.

3–7 (2–2).

Niklas Lindh, Johan Danhard, Joel Stillmark, Lars Scherpe.

Ramin Navaee, Uppsala.

100.

Mer läsning

Annons