Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda på landslagsläger

Ja, självklart blev 14-åriga örbyhustjejen Amanda Östervall jätteglad när förbundskapten Yvonne Ekroth kallade till landslagsläger på Bosön första veckoslutet i augusti.

– Det här ska bli jättespännade och naturligtvis är det mitt största fotbollsäventyr hittills.

Annons

– Nu ska jag också satsa allt för att också spela landskamperna mot Norge, säger Amanda, när Sporten ringer och grattar till platsen i det blågula landslagslägret.

• Kom det som en stor överraskning när du fick det glada beskedet häromdagen?

– Visst blev jag jätteglad – och även överraskad. Men jag visste att jag hade en chans. Det hade Upplands förbundskapten Björn Lindmark berättat för mig efter elitlägret i Halmstad för tre veckor sedan.

– Jag visste då att Yvonne Ekroth hade lagt märke till hur jag lirade. Men det var en nervös väntan innan jag fick beskedet nu i veckan, säger en mycket glad Amanda.

Amanda är också den enda tjejen från Uppland som blivit uppmärksammad till U-15:s landslagsläger.Amanda började lira i TÖFF och hade pappa Jonas som tränare.

De två senaste säsongerna har hon lirat för IK Rex, som både i år och förra året tillhör toppskiktet i damtrean.

• Hur gick det då i Halmstad?

– Nej, för laget gick det inte alls bra. Vi förlorade två matcher och spelade en kryssmatch, säger Amanda, som för egen del tydligen ändå gjorde bra i från sig.

– Nu ska vi ha ett landslagsläger på Bosön och sedan ska 18 tjejer få chansen att spela en dubbellandskamp mot Norge i slutet av september.

– Jag ska naturligtvis satsa allt för att komma med till landskamperna i Norge, lovar Amanda.

Extra roligt måste det också ha varit för Amanda att få den här chansen, då skada var nära att spoliera hela hennes säsong!

– Ja, det var i en tidig träningsmatch mot Gimo som jag kolliderade med en av deras tjejer. Jag fick en smäll på höften och sökte hjälp hos både läkare och sjukgymnaster.

– Det var tydligen en ovanlig skada, men till sist hittade jag rätt läkare som med en lång nål gick in i höften och jag blev kvitt skadan bara en vecka före Halmstadslägret, berättar Amanda.

• Vilken är din styrka som fotbollsspelare?

– Jag är dribblingssäker och vinner oftast dueller med mina motståndare, säger Amanda, som också är en snabb lirare.

När det gäller träning ligger Amanda verkligen inte på latsidan. Utöver Rex träningar blir det ibland också något extrapass med U-16 grabbarna (!) i Strömsberg.

Sporten önskar Upplands mest talangfulla lirare i U-15 all lycka vid Bosölägret.

Och vem vet - kanske det också kan bli landskamper i Norge för Amanda Östervall?

Mer läsning

Annons