Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson överraskad av hyllningarna

Från onda ord i tv-soffan till oväntade hyllningar. Tänk att det skulle ta så många år för Daniel Andersson att få upprättelse.

Annons

Malmö FF-mittfältaren har gjort en ”Andreas Jakobsson”, det vill säga ersatt en given spelare (Jakobsson vikarierade på ett imponerande sätt för Patrik Andersson när denne skadade sig på VM-lägret 2002) och varit bättre och mer formstark än spelaren han vikarierar för.

Överraskande både för folk hemma framför tv:n och för Daniel själv.

– Det här förloppet hade jag inte förutspått, erkänner han.

– Men jag vill inte snacka om revansch, jag är glad att jag spelar och att det går bra. Jag trivs alltid bra med att spela fotboll, att få uppleva detta i ett mästerskap är härligt. Men om vi inte gör en bra match mot Ryssland och tar oss vidare så är ingenting av det något värt.

Daniels chef hemma i klubblaget, Hasse Borg, ser det ändå som en form av upprättelse.

När TT pratade med Borg efter Greklandsmatchen var han helt lyrisk.

– Fantastiskt. Det här som varit kring hans person blir man bara ledsen och förbannad över. Han går alltid in och gör ett hundraprocentigt jobb, och hans insats har glatt mig oerhört. Daniel har en förmåga att skärpa sig i de stora matcherna, precis som stora spelare gör, sade Borg.

Andersson har varit en av de där spelarna som fått mycket kritik från fans och medierna, utan att någon egentligen kan peka på något konkret mer än en känsla att han bara passar i sidled eller att han verkar lite långsam.

I EM har han visat att det helt enkelt är fel.

– Är de lediga i sidled så kan man ju passa dem också, det måste inte gå framåt... Men visst, det känns riktigt bra fysiskt och spelmässigt, och samarbetet med Anders (Svensson) har fungerat riktigt bra.

– Tanken är att jag ska fylla på lite mer framåt. Första matchen var jag inne i straffområdet åtminstone några gånger, men det blev inte så många mot Spanien... Jag ska kunna gå med lite, om det blir läge, säger han.

TT: Du har ju inte funnits i en startelva i ett mästerskap på åtta år, kändes det ovant när du klev in på plan?

– Lite nervös var jag före premiären, men det är ju inte bra att vara helt likgiltig heller. Men jag var inte nervös av pressen, snarare av spänningen att det var en viktig match.

TT: Lite annan känsla i magen än Örebro borta?

– Ja, det kan man nog säga faktiskt.

Mer läsning

Annons