Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka för SIF

Släkten är värst. Marcus Olofsson sänkte lillebrorsans Söderhamn – och Sandvikens IF ser helt plötsligt ut som ett topplag igen i division 2 norra Svealand. – Extra speciellt att vinna mot brorsan, skrattade Olofsson efter 2–0-segern på bortaplan.

Annons

24:e maj: Sandviken förlorade mot bottenlaget Heby med 2–0. Bara en poäng skiljde till kvalplatsen ned till trean och tränaren Jimmy Haaranen var hårt kritiserad och ryktades få sparken.

En vecka senare: SIF har tagit två raka 2–0-segrar och visade upp ett imponerande spel och var överlägsen gårdagens motståndare Söderhamn på bortaplan. Nu ser Sandviken ut som ett topplag – och Haaranen är en vinnare igen.

Det kan gå fort i fotboll.

– Men handen på hjärtat, det var aldrig någon turbulens i truppen trots förlusterna. Jag unnar verkligen laget den här segern, sa en nöjd Jimmy Haaranen efter matchen och kan konstatera att SIF nu har tagit revansch på sin svarta period.

– Framför allt gjorde vi en riktigt kontrollerad match, fortsatte han efter 2–0-segern på Hällåsen i går.

Och Haaranen hade rätt. SIF kontrollerade matchen från början till slut. I den första halvleken pressade man tillbaka Söderhamn rejält och förutom Christian Gauffin Erikssons 1–0-mål i den 24:e minuten, hade laget skapat en uppsjö vassa målchanser. Och halvtidsresultaten 1–0 var inte på något sätt logiskt med tanke på matchbilden.

– Vi hade riktigt bra kombinationer och mittfältet låg helt rätt, tyckte Haaranen.

– Vi blickar inte mot någonting, faktiskt. Vi ska bara fortsätta att tro på oss själva och spela vårt spel. Sedan får man se hur långt det räcker.

– Vi har kapacitet att vinna serien, men det är många omgångar kvar.

Samtidigt som SIF briljerade på planen, pågick också en brödrakamp på densamma:

SIF:s Marcus Olofsson mot lillebror Robin Olofsson.

Vem som vann?

Storebror Marcus – minst sagt. Förutom att hans lag vann matchen, så var det just Marcus Olofsson som skickade in det avgörande 2–0-målet i den 75:e minuten.

– Kanske inte direkt ett av mina hårdaste skott, skrattade han efter att han rullat in bollen intill den vänstra stolproten.

– Men extra skönt att vinna mot brorsan. Fast det är klart, jag vill ju att det ska gå bra för honom också.

Mer läsning

Annons