Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Bara” oavgjort för Hille

Hille IF var det bättre laget när Rengsjö gästade Hille IP i det blåsiga vädret.
Trots det fick man bara en poäng med sig efter att slutresultatet skrivits till 1–1.
– Riktigt bittert att bara få 1–1 när vi har så pass mycket boll, tyckte en besviken Björn Engelaar, tränare i Hille.

Annons

Hille öppnade matchen i ett högt tempo, man satte press på Rengsjös backlinje och lyckades skapa flera riktigt heta målchanser. Energin kom dock av sig efter att Rengsjö tilldelats en ytterst tveksam straff efter att en av linjemännen uppmärksammat en knuff i straffområdet.

Bortalaget Rengsjös nummer elva, Christian Törnros tog hand om straffen och placerade säkert in bollen bakom en chanslös Mattias Andersson i Hille-målet. Efter det jämnade spelet ut sig en aning, Hille hade fortfarande mycket boll, men skapade inte alls lika mycket chanser som tidigare.

Rengsjö spelade ett stabilt försvarsspel och koncentrerade sig endast på defensiven och inväntade domarens signal till pausvila.

I den andra halvleken kom Hille ut med nya krafter och det tog inte många minuter innan kvitteringen kom.

Rengsjös målvakt sprang ut och rensade bort bollen med fötterna som gick rätt på Andreas Karlsson som kunde placera in bollen i öppet mål från halva planen.

Hille fortsatte att äga mycket boll, men lyckades inte skapa många målchanser då Rengsjö backade hem med i stort sett hela laget och försvarade sin poäng.

– De var ute efter en poäng och de försvarade sig rätt hela matchen, men med lite kyla i avsluten hade väl vi kanske kunnat plocka med oss tre poäng i dag, summerade Björn Engelaar.

En sak som irriterade spelarna i bägge lagen var att gräset var otroligt tjock på planen så tempot och passningsspelet blev lidande.

Nästa omgång är det derby då Hille gästar Huge på Kastvallen. En mycket viktig match för bägge lagen.

HILLE IF–RENGSJÖ SK 1–1 (0–1)

Målen: 0–1 (41) Christian Törnros, 1–1 (49) Andreas Karlsson.

Domare: Nino Baresso.

Varningar: 2–2.

Hörnor: 3–0

Publik: 175

Mer läsning

Annons