Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berg får vänta på första seriematchen

Hallå där..Jonatan Berg, ex-GIF:are som skulle ha debuterat i seriespel för sin italienska serie C-klubb AS Taranto i söndags.

Annons

Du fanns inte med i laget mot Atletico Roma i omstarten (0–1 på hemmaplan). Varför?

– Jag hade en längre ledighet över jul och nyår än de flesta andra i laget, så jag fick ägna hela första veckan här nere åt att löpträna. Sen var jag lite förkyld över helgen också. Jag måste komma ikapp.

Din tidigare skadedrabbade fot ställde inte till det?

– Nej, den ska vara helt okej nu, jag gjorde min senaste operation i maj förra året och det känns bra. Förhoppningsvis ska jag få spela min första seriematch för klubben snart. Jag har bara spelat i cupen hittills, gjorde en bra match och skulle spela den kommande seriematchen då – men fick ont i foten igen och kunde inte vara med. Det var lite oflyt, just som jag var på väg att slå mig in.

Hur trivs du annars i Italien?

– Jodå, det är bra – men väldigt annorlunda än man varit van vid. Fotbollen är väldigt, väldigt taktisk här och intensivare än i allsvenskan. I Gefle försökte vi dra ner tempot i matcherna, här är det tvärtom.

Läget i tabellen?

– Vi är nia just nu. Vi får se när jag blir uttagen att spela, så fort som möjligt hoppas jag. Vi har nästa match på söndag.

Mer läsning

Annons