Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blekt Brynäs förlorade

Skönspelet från premiärsegern mot Sjötull var som bortblåst.

I går förlorade Brynäs med klara 3–1 mot Rengsjö hemma på Måsberget.

Annons

– Vi ger oss inte själva chansen, var tränaren Gustav Larssons omdöme efteråt.

Brynäs inledde med fina 3–1 mot nykomlingen Sjötull för en dryg vecka sedan. I går, i hemmapremiären, blev siffrorna de omvända.

Efter en tafatt och mycket blek första halvlek från Brynäs sida var ställningen ändå bara underläge 0–1 i paus.

Efter några hård om förändrad inställning och attityd i halvtidsvilan från tränarna kom Brynäs ut och – inledde med att spela fram gästerna till 2–0.

– Det är olyckligt. Egentligen är bägge deras två första mål bjudningar från oss. Det andra spelar vi fram till dem helt och hållet, suckade tränaren Gustav Larsson.

Det hade bara gått några få sekunder av andra halvlek när Rengsjös Erik Wästman snappade upp felpassningen och chippade in tvåan bakom Goran Jovanovic i Brynäsmålet.

Men det målet väckte samtidigt Brynäs som började ösa på framåt anförda av Omar Guidji. Han var briljant i sitt spel under den andra halvlekens första 20-25 minuter – och självklart var det Omar som efter ett eget genombrott reducerade till 2–1 bara tre minuter efter Rengsjös 2–0.

– Ett måls underläge kan man hämta upp, två mål är svårare. Det handlar om att göra rätt saker och jag tycker vi var bättre än dem i andra halvlek och skapar chanser för att göra 2–2 också, sa Gustav Larsson.

Dessutom blev nog Brynäs berövat en straff i 55:e minuten. Niklas Bergström tog sig fram i bra läge, men blev fälld utan åtgärd. Möjligen ville domaren ge fördel till Brynäs eftersom Omar Guidji tog hand om bollen, men misslyckades med att skicka in den i mål.

– Jag tycker nog att vi ska ha straff där. För varför skulle våran spelare bara lägga sig i ett friläge? frågade sig Gustav Larsson.

Brynäs försökte sedan att hitta på lite mer framåt för en kvittering men mattades och i stället kunde Rengsjö sticka upp och punktera matchen med ytterligare ett mål.

Mer läsning

Annons