Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs Jordan avstängd fyra matcher

Som om Brynäs inte hade annat att tänka på än det utsatta läget som tabelljumbo.
Nästa tunga smäll är att ordinarie vänsterbacken Boris Jordan har fått en lång avstängning på fyra matcher till den 27 juli.
Han spelar inte i söndagens viktiga bortamatch mot Hudiksvall.

Annons

– Han sa några mindre väl valda ord till domaren efter slutsignalen i matchen mot Syrianska. Jag försvarar inte alls handlingen men tycker definitivt att straffet inte står i proportion till det ha sa, säger Brynäs tränare Dennis Berglund.
I väntan på domen har Jordan varit med och spelade senast i 1–1-matchen mot Råsunda. Den position han haft i samtliga åtta seriematcher så här långt.
– Vi har haft hela backlinjen ograverad och där har det fungerat mycket bra. Klart att det blir ett avbräck även om jag vet att Viktor Lundberg som vi plockar ner från mittfältet kommer att lösa den defensiva delen mycket bra.
I tisdags fick Brynäs beskedet om den långa avstängningen som förutom de tre sista matcherna innan sommaruppehållet även innefattar den första höstmatchen och först i slutet av juli är brynässpelaren tillgänglig igen.
– Två eller möjligen tre matcher vårsäsongen ut hade vi accepterat men fyra matcher och ett så långt tidsbestämt straff där han även missar några DM-matcher känns väldigt hårt. Vi ska i alla fall överklaga, säger Berglund.
Matchen mot Hudiksvall i dag är förstås viktig. Hudik ligger också där nere fyra poäng före Brynäs.
– Jag såg dom mot Sandviken och vet rätt mycket om dom. Jag trodde att det skulle ligga lite bättre till.
Men Brynäs får koncentrera sig på att hitta sitt spel i det här utsatta läget.
– Vi får ingenting gratis utan måste jobba stenhårt för varje meter och mål. Det är det som gäller nu också.
Förutom att Viktor Lundberg flyttar ner till ytterback gör Brynäs några andra ändringar i laget. Unga Nermin Celjo gör debut från start, Mark Mattsson kommer in i truppen liksom Jonas Magnusson som ersätter Eldar Abdulic som känner av en skadad ljumske.
Det gör den här truppen:
Martin Sundström, Viktor Lundberg, Henrik Nilsson, Ola Jonsson, Zohair Tehini, Jonas Magnusson, Pelle Carlsson, Martin Lundberg, Brazer Bozlak, Nermin Celjo, Wallace da Silva, Omar Guidji, Anders Stenberg.

Mer läsning

Annons