Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs tappade tvåmålsledning

Brynäs jagar verkligen en seger. Men det känns som om den långa sviten på nio raka utan trepoängare har sänkt spelarnas självkänsla. Ledning med 2–0 och 3–1 borta mot Hudiksvall räckte inte – det hela slutade 3–3.

Annons

– Klart det känns för jäkligt. Vi åkte på ett mål på övertid förra helgen och det är klart vi ska hålla en 3–1-ledning med bara en kvart kvar att spela, suckade tränaren Dennis Berglund.

Men det är på något sätt typiskt för ett lag som jagar och jagar den där nödvändiga vinsten. Med några segrar i bagaget och lite flera poäng i tabellen hade den där skräcken att släppa till något i slutet inte funnits.

– Så kanske det är. Nu blir vi skärrade och vi har ingen trygghet när det drar ihop sig och vi ska knyta ihop det hela, sa Berglund.

För det var bara det Brynäs skulle göra efter en mycket bra start på matchen. De första 45 minuterna fick gästerna precis dit de ville och Wallace da Silva dundrade in 1–0 efter en dryg halvtimme.

Andra halvlek hann sedan bara börja innan Omar Guidji slog in 2–0 efter en hörna.

– Vi gjorde det riktigt bra så långt och även när Hudksvall fick sin reducering kändes det okej. Vi fick 3–1 psykologiskt viktigt också direkt efter och jag trodde vi kunde hålla det hela, sa Brynästränaren.

Men en ny snabb reducering av Hudik gjorde att Brynäs fick stora darren. Hemmalaget chansspelade också en del och lyfte långt och högt samtidigt som det flyttades upp spelare.

– Vi orkade helt enkelt inte stå emot och fick inte bort bollarna när dom flyttade upp sina stora tunga spelare.

Men det gav också öppningar framåt och Anders Stenberg hade ett gyllene läge att avgöra fram till 4–2 men målvakten räddade när Brynäsaren kom helt fri. Spelet vände och så var det kört – 3–3 kom med fem minuter kvar att spela.

– Dom hade några hörnor och långa lyft sista minuterna också så till slut kändes det som om en poäng var bra. Det sa vi också innan vi åkte upp men det är klart att när matchutvecklingen blev som den blev så känns det surt, sa Berglund.

Förra säsongen spelade Joel Stillmark i Gefle IF-junioren. I går fixade han två mål för Hudiksvall.

Men det är ändå inte bara negativt i Brynäs. Laget skapade en hel del chanser och framför allt var det kul att se den från start debuterande ungdomen Nermin Celjo som tog för sig riktigt bra och låg bakom två av målen. Wallace da Silvas två påpassliga mål ska också berömmas.

Nu väntar derbyt mot Sandvikens IF på Måsberget nästa söndag.

– Det är bara att ta nya tag. Vi är riktigt laddade för att ge dom en rejäl match i alla fall, avslutade Brynästränaren.

Mer läsning

Annons