Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs tog viktig poäng

Brynäs var på väg mot sin tredje raka uddamålsförlust i tvåan när Vallentuna hade en 2–1-ledning in på tilläggstid. Då klev Wallace Da Silva fram som en räddande brasiliansk ängel och nickade in 2–2 i den 91:a minuten.
– Vi behövde lite medgång och den här poängen var viktig sa tränaren Dennis Berglund.

Annons

Brynäs var inne i en dyster svit med tre matcher utan poäng och fastankrade i botten med endast två poäng på sex matcher. Men tack vare firma stor-och-liten på topp – Wallace Da Silva och Omar Guidji – så kunde i alla fall förlustsviten brytas.
– Jag tycker det är starkt att ta en poäng. Att ta poäng borta mot Vallentuna är nåt som alla lag skulle vara nöjda med. Speciellt starkt är det att vi hämtar in underläge två gånger, sa Dennis Berglund.

Första upphämtningen kom efter 32 minuter av den första halvleken när Omar Guidji kunde styra in 1–1. Den andra upphämtingen fixade alltså Wallace Da Silva när han helt omarkerad kunde nicka in kvitteringen till 2–2 i tomt mål. Det blev stor glädje hos brynäsarna, stor ilska och besvikelse hos Vallentuna.
– Vi var illa ute i den första halvleken och hade änglavakt flera gånger. Poängen hoppas jag kommer att betyda mycket och det här visar att vi aldrig ger oss, sa Berglund.

Brynäs har varit riktigt nära i flera matcher den här säsongen och det enda spelmässiga bottennappet var mot Sollentuna. Annars har man varit nära att sno poäng från både Syrianska, Skiljebo och Söderhamn där man förlorat samtliga med uddamålet.
– Vi är med hela tiden i matcherna, men vi måste jobba bort misstagen vi gör, sa Berglund som syftade till stor del på målen som släpptes in i gårdagens match.

2–1-målet som höll på att avgöra matchen kom till efter att Brynäs misslyckats med att få bollen till inkast eller bort ur straffområdet.
I stället slogs bollen till hörna och på den var försvaret väldigt passivt och Alexander Öhman kunde enkelt sätta dit den.
– Målen vi släpper in får inte ske, sa Berglund vars lag i matchprogrammet anklagades för att försöka förstöra matcher.

Det stod: ”Dessa matcher är alltid lite knepiga. Brynäs är ett lag som ligger sist och då försöker man förstöra matchen.”

I stället var det tvärtom. I den andra halvleken spelade Brynäs faktiskt riktigt bra och Vallentuna blev frustrerade och drog på sig onödiga varningar.
Tack vare att Råsunda förlorade hemma mot Frej med 2–3 har nu Brynäs ett gyllende läge att ta sig upp från sistaplatsen då just Råsunda – med flest insläppta mål i serien och bara en pong före Brynäs – gästar Måsberget den 1 juni.
Även om det är rätt så tidigt på säsongen så kan det vara en nyckelmatch.

Mer läsning

Annons