Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Conte" presenterade sig i GIF-tröjan

/
  • Nyförvärvet Kwame

Gefle IF:s senaste nyförvärv presenterade sig för publiken när U21 mötte GIF Sundsvall. "Conte" spelade säkert på det centrala mittfältet och tror på en plats i startelvan även när GIF möter Halmstad i Allsvenskan nästa vecka.

Annons

På måndagskvällen var det dags för Kwame "Conte" Bonsu att ta på sig GIF-tröjan för sin första match, när U21-laget mötte GIF Sundsvall på ett soligt Gavlevallen. "Conte" startade på det centrala mittfältet och såg stabil ut redan från början.

– Jag känner mig säker på planen, och är redan med i laget, säger "Conte" efter matchen, som Gefle förlorade med 0–3 trots en stark inledning.

De tio första minuterna av matchen var det GIF som ägde spelet, och det var spel mot ett mål. Sundsvall lyckades dock hålla tätt i inledningen och efterhand vaknade Sundsvallsspelarna till. Precis innan paus var Kwame "Conte" Bonsu framme och provade skott, som dock täcktes av Sundsvallsförsvaret.

I början av andra halvlek var spelet relativt jämnt, men när Sundsvall fick in två snabba mål tappade GIF greppet om matchen och trots att man tilldömdes en straff i slutet av matchen lyckades GIF inte reducera. I matchens sista minut satte i stället Sundsvall en till boll i målet bakom GIF:s Oskar Larsson, och slutresultatet fastställdes till 0–3.

– Tyvärr kunde vi inte vinna, det är så i fotboll. Nu får vi fortsätta träna och försöka bli redo för nästa match, säger Kwame "Conte" Bonsu efter sin första match i tröja nummer 21 i GIF.

I förra veckan när Kwame "Conte" Bonsu presenterades för GIF, beskrev han sig själv som "en playmaker som är säker med bollen". Precis så visade han upp sig i GIF-tröjan i tisdagens match. Han såg säker ut med bollen, stressade inte och delade ut många fina passningar. Med tanke på hans spel såg det inte ut som hans första match i Gefle, han såg bekväm ut i rollen på det centrala mittfältet och hjälpte till i både offensiven och defensiven. Nästa match för GIF:s a-lag spelas den 27 juli, borta mot Halmstad, och "Conte" ser sig själv i startelvan i den matchen också.

– Jag tror att hårt arbete är allt, och jag ska vara med i startelvan, avslutar Kwame Bonsu innan han går ner till omklädningsrummet för att ladda om efter förlusten.

Mer läsning

Annons