Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dadgar visade vägen när SIF vände

En chocköppning satte fart på och gjorde DM-finalen mellan Sandvikens IF och Sandvikens AIK riktigt intressant.

SAIK fixade 2–0 på åtta rykande minuter i inledningen och hade det resultatet med sig in i pausvilan.

– Äh, vi snackade om att vakna till och i andra visade vi att det fortfarande skiljer några klasser, sa SIF-forwarden Shiri Dadgar som blev tremålsskytt när laget vände och vann med 7–3.

Annons

Fyra mål är ungefär vad som ska skilja de här lagen åt. Det till fyran nedflyttade SAIK ska normalt inte orka med att rubba SIF som till slut kom sexa i sin division 2-serie och dessutom har haft en fin höstform med fyra raka segrar på slutet.

– Jag vet inte vad det berodde på att vi var så tröga i inledningen. Men dom fick utdelning och vi kanske blev lite väl frustrerade och ivriga att snabbt komma tillbaka i matchen. I stället fungerade ingenting, funderade Shiri.

Men vi ska inte ta ifrån SAIK att starten var både inspirerad och riktigt vass. Daniel Westlund visade sin målfarlighet två gånger om och sprang först lätt igenom ett passivt försvar med en djupledslöpning och nickade sedan in tvåan på ett lysande anfall. Då hade klockan precis gått in i matchens åttonde minut.

Sedan hände inte så mycket mer förrän bara minuter före pausen då Johan Östlund styggt kapade SAIK:s tvåmålsskytt som linkade av planen svårt haltande för att sedan aldrig mer komma tillbaka. En svår jobspost för SAIK.

Men SIF hade vänt det här ändå. Det syntes tydligt redan i början av andra halvlek att det var ett annat rödvitt lag på planen och det tog bara tio minuter att kvittera.

– Vi ville ha ett tidigt mål att gå på och när det kom så kändes det att dom skulle gå på knäna. Till slut tog orken helt slut för SAIK, sa Shiri som visade vägen med att elegant vrida in reduceringen från vänsterkanten.

Att SAIK efter Anders Stenströms kvittering på nytt fick ta ledningen kändes mest som en parentes. I samma minut kom en ny kvittering och sedan rämnade SAIK-försvaret och orken tog helt slut. Shiri Dadgar gjorde totalt tre mål innan han klev av och lämnade plats för Antou Jallow som på sista kvarten blev tvåmålsskytt.

– Det var en skön avslutning på säsongen och nu är vi ju klara för Svenska Cupen nästa säsong också. Dessutom var det här ju en rejäl prestigematch som vi absolut inte ville förlora, sa Dadgar med DM-guldet i handen.

I segrarlaget var Jonas Österberg den absolut bästa och i andra halvlek sprang han ideligen igenom på sin högerkant och serverade fram till både ett och två mål. Spelande tränaren Peter Bergqvist hade satt sig själv på bänken och Niklas Nyström stod i målet.

– Vi ville ha lite Sandvikensprägel på uppställningen då det var ett hett derby. Jag är nöjd med andra halvlek och att vi kunde rätta till det som var galet i första, sa Bergqvist som ska fundera några veckor på sin framtid i föreningen.

I SAIK var Daniel Westlund på språng så länge han kunde vara med. I övrigt får alla med beröm godkänt för första halvlek medan bensinen tog slut sista 45 minuterna.

SIF–SAIK 7–3 (0–2)

Målen: 0–1 (3) Daniel Westlund, 0–2 (8) Daniel Westlund, 1–2 (50) Shiri Dadgar, 2–2 (56) Anders Stenström, 2–3 (60) Daniel Thelén, 3–3 (61) Shiri Dadgar, 4–3 (64) Kochin Ali, 5–3 (71) Shiri Dadgar, 6–3 (76) Antou Jallow, 7–3 (90) Antou Jallow.

Hörnor: 11–1 (6–1).

Varningar, SIF: Johan Östlund, Kochin Ali. SAIK: Karl-Henrik Olsson, Magnus Sjöstrand, Jonas Persson.

Domare: Patrik Eriksson, Gävle.

Publik: 316.

Mer läsning

Annons