Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlén tar ny sats

Hallå där Andreas Dahlén, 29,tidigare GIF-spelare som lämnar proffslivet i Tyskland och i går skrev på för Djurgården.

Annons

Vi skrev häromdagen att du skulle flytta hem till allsvenskan. Det blev Djurgården, varför då?

– Redan förra sommaren var de intresserade av mig. Men då kände jag att spel i Europa lockade lite mer. När Djurgården hörde av sig igen ville jag ta chansen.

Du flyttar hem från Tyskland och FSV Frankfurt, hur känns det?

– Lite vemodigt att lämna eftersom vi trivts bra här, men rent fotbollsmässigt känns det jättebra. Vi åker hem i morgon.

Hur ser kontraktet med Djurgården ut?

– Jag har skrivit på fram till 31 juli, så nu har jag lite press på mig att prestera. Men det brukar passa mig att spela under press.

Du är värvad som vänsterback, hur ser konkurrensen ut?

– Jag får hård kamp mot Petter Gustafsson som spelade vänsterback i fjol och var bra. Det som man kan känna är ett problem nu är att jag är efter i träningen. På grund av försäkringsfrågan har jag inte kunnat träna med Frankfurt den senaste tiden och spelarna i Djurgården har kört ihop sedan 5 januari.

Jag läste någonstans att Djurgårdens tränare Magnus Pehrson ville värva dig redan när han var i Sirius för flera år sedan.

– Ja, det stämmer. Men jag hamnade i Umeå då i stället. Sedan hade vi en kontakt när han var i Gais också, men det blev aldrig något. Jag har fått en bra bild av både Magnus som tränare och Djurgården som klubb.

Dom har värvat en del i vinter, vad känns bäst med att komma till Djurgården?

– Det ska bli kul att kampera ihop med Chibsah igen. Vi hade ett bra samarbete på planen i Gefle. Och sedan ska det bli skoj att möta GIF också. (Djurgården möter GIF 17 maj på Stadion).

Mer läsning

Annons