Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damtrean: Söndagens matcher

Annons

Huge ny serieledare i trean

DAMTREAN. IK Huges andralag ställdes igår mot IFK Gävles dito i en match som slutade med hemmaseger, 2–1. Segern för Huge innebär att man passerar just Gävle och tar över förstaplatsen i serien. Med bara en omgång kvar ligger man en poäng före Gävle.

Huge tog ledningen efter 27 minuter men kvitteringen från bortalaget kom endast fem minuter senare. Hemmalaget tog dock tillbaka intiativet i andra och trots press från gästerna höll man undan för seger.

– Vi är något bättre i första halvlek men de kommer tillbaka i andra och oavgjort kanske hade varit det mest rättvisa resultatet i matchen, säger Hugetränaren Ola Wike.

Knapp seger för Stensätra 2

DAMTREAN. Stensätra 2 tog en knapp seger med 3–2 (2–1) mot gästande Gefle igår. Det var bortalaget som inledde bäst innan hemmalaget vaknade och fixade ledning i halvtid.

– Det var lite av ett sömnpiller i första halvlek, säger Stensätratränaren Lotta Lindberg.

Stensätra spelade upp sig i andra och höll undan från Gefles press i slutet, där en del heta chanser skapades. Segern var viktig för Stensätra då man håller undan för jagande Valbo i mitten av tabellen. Nästa vecka ställs de två mot varandra i en kamp om fjärdeplatsen i serien.

STENSÄTRA 2–GEFLE IF 3–2 (2–1)

Målen, Stensätra: Maria Danielsson-Larsson 2, Maria Gustafsson

Målen, Gefle: Elisabeth Bond, Tova Persson

Domare: Fredrik Karlsson, Sandviken

Bäst i Stensätra: Maria Danielsson-Larsson, Annika Gehör

Bäst i Gefle: Tova Persson, Louise Andersson

Storförlust för Hofors

DAMTREAN. Hofors åkte på en riktig käftsmäll i hemmamötet mot Valbos andralag, slutresultatet blev hela 1–7. Hofors hängde dock med bra i första halvlek men låg ändå under med något missvisande 1–4.

– Vi spelade bra i första och skapade chanserna men de fick in målen, säger Hoforstränaren Anders Wallström.

I andra försökte Hofors flytta upp spelet och blottade sig därför ännu mer defensivt vilket gav tre mål till för gästerna. Noterbart är att Valbo fick tre tvåmålskyttar och nästa vecka väntar hemmamatch mot Stensätra. Segraren där tar hand om fjärdeplatsen i serien så det blir något att kämpa för.

HOFORS–VALBO 2 1–7 (1–4)

Målet, Hofors: Emma Sjöstrand

Målen, Valbo: Anna Hedenström 2, Sofie Lindström 2, Paulina Persson 2, Rosie Nilsson

Domare: Lars Ramstad, Hofors

Bäst i Hofors: Emma Sjöstrand, Signe Landström, Matilda Wallström

Bäst i Valbo: Laginsats

Mer läsning

Annons