Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delad pott mellan Västerås och Huge

Varken Västerås eller Huge drog fördel av att möta varandra i toppmatchen på Swedbank Park. Båda lagen fick nöja sig med en poäng var och får nu samla kraft under uppehållet. Slutresultatet skrevs till 2–2.
– Vi blev för rädda att tappa ledningen och sjönk ihop, sa Huges tränare Anders Markström

Annons

Det kunde ha varit helt annorlunda om Huge hade haft is i magen och stått emot när Västerås tryckte på som mest. Dessvärre för bortalaget kunde de inte hålla ut och läget i serietoppen är oförändrat. Redan efter fyra minuter tog Västerås ledningen och de borde också ha utökat ledningen flera gånger om.

– Västerås hade kommandot i första halvlek, men vi reste oss och var tålmodigare i andra.

Tränaren Anders Markström måste ha viftat med en magisk sticka i omklädningsrummet i pausen för bortalaget kom ut som ett helt nytt lag. Och det dröjde bara två minuter innan Lovisa Hübinette vann ett motlägg på mitten och kunde rulla in kvitteringen. Det nöjde sig inte Huge med utan tryckte på för ett ledningsmål. Lovisa Hübinette var nära att göra mål igen på en retur men missade i avslutet. Istället var det Huges skytteligaledare Moa Lennartsson som slog in 2–1 för gästerna. Hennes åttonde mål för säsongen.

– Om vi hade varit lite kyligare och hållit i bollen bättre hade vi vunnit. Men de trycker på och vinner tillbaka bollen från oss direkt. Till slut kunde båda lagen ha vunnit matchen.

Så blev det inte och i 70:e minuten stötte Amanda Wegersten in sitt andra mål för dagen. Västerås kvittering låg i luften och ställningen 2–2 stod sig ända till slutet.

VÄSTERÅS–HUGE 2–2 (1–0)

Målen: 1–0 (4) Amanda Wegerman, 1–1 (47) Lovisa Hübinette,

1–2 (56) Lovisa Hübinette, 2–2 (70) Amanda Wegerman.

Domare: Omar Saka, Västerås.

Publik: 167.

Huges tre stjärnor

3: Maria Wasiljeff, b

2: Carolina Westmark, b

1: Rebecca Carlsson, mf

Mer läsning

Annons